A döntőbe jutás a tét

A döntőbe jutás a tét

Egy fővárosi derbi és egy kelet-nyugat párharc lesz a hétvégén az U19-es bajnokság elődöntőjében.

Nem kis érdeklődéssel várjuk mi és a csapatok is a hétvégi junior meccseket, hiszen itt már a finálé elérése lesz a célja mind a négy együttesnek. A címvédő Budapest Wolves a városi rivális Cowbells-t fogadja, míg a Gladiators a Young Guns Unitedet látja vendégül.

BL0_6081

A fővárosi derbi igen kiélezett párharcot ígér. Talán a Farkasok jártak jobban, hiszen a Young Guns elleni összecsapásuk nem került megrendezésre, így pihenhettek egyet az elődöntőre. Igaz, az osztrák U18-as bajnokság néhány játékost érintett. A generációváltáson átesett Farkasok jól kezdték a szezont, de a Tatabánya Mustangs elleni meccsükön szenvedve tudtak csak nyerni. Ettől függetlenül Tóth Levente személyében egy igen tehetséges irányítóra leltek a Gasparik éra után.

DSC_0663

A Budapest Cowbells olyan magabiztosan indította a szezont, hogy sokan nem gondolták volna, hogy megállítja valaki őket keleten. A legjobb támadósorral rendelkeztek a Kolomposok, és mindenkit megszórtak. Kivétel a Gladiators-t. A cívisvárosiak elleni találkozó gyengére sikerült, hiszen nemhogy pontot sem tudtak vinni a stabilan védekező Gladiátoroknak, de emellett 28-at engedtek. Ettől függetlenül az ilyen derbikre, mint a Wolves ellenire szokták a Kolomposok felszívni magukat. Kell is, hiszen a címvédőt már hosszú ideje nem tudja senki megfosztani U19-es trónjától.

Fotók: Becs László, Váradi-Király Fotó

Budapest Wolves-Budapest Cowbells
Időpont: ?
Helyszín: ?

DSC_0814

Két vidéki csapat is összeméri erejét a döntőért. A Gladiators idén megmutatta, hogy U19-ben új ura van a keleti csoportnak. Az elmúlt három szezonban a Miskolc Steelers generációja, Szabó Martinnal és Jónás Mátéval egy ütőképes csapatot alkotott. De úgy néz ki, hogy most az arany-feketék ideje jött el. A tavaly még rutinhiány miatt bukdácsoló fiatalok most felnőttek a feladatra. Ráadásul a másodikszámú irányítójukkal, Németi Somával. A támadósor sok opciót rejt magában, a védelem pedig a Cowbells ellen megmutatta, hogy fejben készen áll a rájátszásra úgy, hogy Fülep Csaba utolsó U19-es idényét sérülés miatt kénytelen kihagyni.

41814259_2140032819343250_7921463996559917056_n

Viszont a Young Guns United sem panaszkodhat, hiszen tele van ígéretes tehetségekkel. Vegyük az irányítót, Farkas Mátét, aki eddig remek idényt tudhat maga mögött, és még a Wolves ellen nem is tudta megmutatni mire képes nagyobb nyomás alatt. És természetesen az edzők egy igen erős védelmet is összeraktak, amellyel megnehezíthetik a Gladiátorok dolgát. Viszont kérdés, hogy mennyire tett jót az az elmaradt meccs a Wolves ellen? Az biztos, hogy a maródiak listája nem nőtt.

Fotók: Gorillaz facebook, Váradi-Király Fotó
Grafika: Hungarian Football

Gladiators-Young Guns United
Időpont: november 11. (vasárnap), 13.30
Helyszín: Határőr utcai focipálya (Nyírábrány, Határőr utca 51.)

Forrás: http://mafsz.org – RSS