A döntőbe jutásért küzdenek a juniorok

A döntőbe jutásért küzdenek a juniorok

A DEAC Gladiators a Budapest Cowbells-t, míg a Budapest Wolves a Győr Sharks-ot fogadja az U19-es bajnokság elődöntőiben.

Nem akármilyen párharcok várnak ránk ezen a hétvégén a junior bajnokságban. A tét a döntőbe jutás, de talán minden eddiginél kiélezettebbek lesznek a csaták a fináléba jutásért, hiszen mind a négy gárda, amely ideáig eljutott remek teljesítményt nyújtott.

cow_glad_sajto-6

Talán a legnagyobb figyelem a DEAC Gladiators-Budapest Cowbells összecsapást övezi majd. Tavaly és idén is a debreceniek nyertek az alapszakaszban, de a rájátszásban fordult a kocka és a fináléban a Kolomposok elvitték a cívisvárosból az aranyat. A Gladiátorok egy nehéz sorsolás után tudták megszerezni az első kiemelt pozíciót. A támadósor egyértelműen nagyobb erőt képvisel, mint tavaly. A védelem néhol ingadozott, de a kulcsmomentumokban nem remegett meg. Ráadásul pozitívan hatott a Debrecen-Nyíregyháza együttműködés is.

cow_glad_sajto-8

A Budapest Cowbells épphogy lemaradt az alapszakasz harmadik helyéről, ami azt jelentette volna, hogy nem kell utazniuk. Az utolsó negyedben bekapott TD megpecsételte azonban a Kolomposok sorsát. Ismét Debrecenben kell nagyot alkotniuk. 2018-ban ez sikerült, aminek arany lett a jutalma, de most nehezebb dolga lehet a Cowbells-nek. Azonban Kelemen Marcell, a Cowbells irányítójának teljesítménye sokat fejlődött az előző szezonhoz képest, ami akár befolyásolhatja a vasárnapi meccs kimenetelét.

Fotók: Szolnoki Annamária

DEAC Gladiators – Budapest Cowbells
Időpont: november 3. (vasárnap), 13.00
Helyszín: DASE-pálya (Debrecen, Böszörményi út 138.)

73333422_2534407733261495_6227085551313354752_o

A Budapest Wolves ugyan nem tudta győzelemmel kezdeni az idényt, de utána folyamatosan erőt demonstrált. A Farkasok a Gladiators elleni vereség után magabiztos győzelmeket arattak, így nem csoda, hogy a második helyet kiharcolta magának az alapszakaszban. Ráadásul az offense játéka folyamatosan fejlődött, talán a rájátszásra fog kicsúcsosodni, ami még félelmetesebbé teheti a fővárosiakat és valóban visszaültetheti őket az U19-es trónra.

DSC_3756

Talán sosem volt még ilyen jó utánpótlása a Győr Sharks-nak. Az egyik legkönnyebb sorsolásuk volt, de azokat a meccseket is meg kellett nyerniük. A Tatabánya Mustangs elleni fordítás volt a legnagyobb tettük a szezonban. Viszont a Budapest Cowbells elleni igazán nagy próbatételnél alulmaradtak. Pedig mind a futó-, és passzjáték erősnek tűnik a Cápáknál. Ezen a hétvégén a harmadik kiemelt újabb nagy kihívás előtt áll, de ez az eddigieknél is nehezebb lesz.

Fotók: Kraus Gabriella, Váradi-Király Fotó
Grafika: Hungarian Football

Budapest Wolves – Győr Sharks
Időpont: november 3. (vasárnap), 16.00
Helyszín: Angyalföldi Sportközpont (Budapest, Rozsnyay utca 4.)

Az U17-es bajnokság hétvégi menetrendje:

Budapest Wolves – Budapest Eagles
Időpont: november 2. (vasárnap), 14.00
Helyszín: Angyalföldi Sportközpont (Budapest, Rozsnyay utca 4.)

Az U15-ös bajnokság hétvégi menetrendje:

Budapest Wolves – Fehérvár Enthroners
Időpont: november 3. (vasárnap), 12.00
Helyszín: Angyalföldi Sportközpont (Budapest, Rozsnyay utca 4.)

Forrás: http://mafsz.org – RSS