A Gladiators szenvedve, a Wolves könnyedén jutott a Junior Bowlba

A Gladiators szenvedve, a Wolves könnyedén jutott a Junior Bowlba

A Gladiátorok a Kolomposokat, míg a Farkasok a Cápákat győzték le az U19-es bajnokság elődöntőjében.

Négy kiváló együttes küzdött meg azért, hogy bejuthasson vasárnap a juniorok fináléjába. Hazai pályán játszott a DEAC Gladiators és a Budapest Wolves, de egyiküknek sem volt könnyű ellenfele. Előbbi a címvédő Budapest Cowbells-t, míg utóbbi az alapszakasz-harmadik Győr Sharks-ot látta vendégül.

glads_cow_sajto-5

A DEAC meggyengülve várta a találkozót, hiszen több kulcsjátékosa is sérülés miatt nem léphetett pályára. De az együttesek számára az eső is nehezítette a támadásokat. A mérkőzés elején inkább a labda megtartása ment nehezen. Míg a Gladiators-nél Hőgye Dominiknek, addig a Cowbells-nél Saliga Norbertnek és Raffai-Huszák Zsombornak volt egy-egy fumble recoveryje. A Kolomposok ki is használták a másodikat, ugyanis egy szépen felépített támadás végén Kelemen Marcell egy QB-sneakkel megszerezte a vezetést (0-7). A válasz azonban nem maradt el. A csillapodó esőzést kihasználva Boruzs Kevin egy harmincyardos elkapott touchdownt szerzett (6-7). A szünet után csak jobban elkezdett esni, ami először a Cowbells-t tréfálta meg. A harmadik negyedben a fővárosiak puntoltak volna a saját end zone-juknál, ám a snap átment a rúgó lábai között, túl a pontszerző területen: safety (8-7). Viszont a Gladiátorok sem voltak szerencsések a harmadik játékrész végén, ugyanis az ő punterük sem tudott megtartani egy feladott labdát, amit a vendégek megszereztek a hazai 10 yardos vonalnál. Ugyan háromszor is kivédekezte az egyyardosnál a cívisvárosi gárda a Kolomposokat, de negyedjére Kelemen az utolsó játékrész elején megfutotta a TD-t (8-13). Nyomás alatt viszont mégis tudott válaszolni a DEAC Boruzs elképesztő 80 yardos elkapott touchdownjával és Kunkli László kétpontosával (16-13). Bár ekkor még volt ideje a Cowbells-nek, hogy fordítson vagy hosszabbításra mentsen, nem tudott újabb pontokat szerezni, így a Gladiators 16-13-ra nyert és elsőként jutott a döntőbe.

Fotók: Szolnoki Annamária

DEAC Gladiators – Budapest Cowbells 16-13 (0-0, 6-7, 2-0, 8-6)
Pontszerzők: Boruzs Kevin 2 TD, Cowbells 1 S, Kunkli László 1 PAT, illetve Kelemen Marcell 2 TD, Golita Zoltán 1 XP

74887140_953951361658023_7065691174421397504_o

A Budapest Wolves-nak sem volt könnyű dolga az előzetesek szerint, hiszen a remek alapszakaszt produkáló Győr Sharks-ot fogadta. Sokáig valóban nehéz ellenfélnek bizonyultak a Cápák. Az első játékrészben a hazaiak szereztek vezetést Csomor Balázs révén, majd a második negyedben ismét Csomor ért be a labdával az end zone-ba (14-0). A Cápák ekkor még válaszolni tudtak Czéhmester Máté futásával, de ezt követően a Farkasok további két alkalommal voltak eredményesek: Belák Patrik futásával és Wallner Olivér fumble return touchdownjával három labdabirtoklásnyi volt a fór (28-7). Nagyon úgy tűnt, hogy a fővárosiak már az első félidőben eldöntik a találkozót. Ám a harmadik negyedben a Sharks szépített Horváth Benedek elkapásával (28-13). Viszont innentől kezdve a Wolves nem kegyelmezett. Csomor újabb hatpontosával, illetve Belák punt return TD-jével már 41-13 volt az állás az utolsó negyedben. A végén még Pfisztner Máté egy 42 yardos field goalt szerzett, amellyel bebiztosította csapatának a magabiztos 44-13-as győzelmet és a Junior Bowlban való szereplést.

Grafika: Hungarian Football

Budapest Wolves – Győr Sharks 44-13 (7-0, 21-7, 6-6, 10-0)
Pontszerzők: Csomor Balázs 3 TD, Belák Patrik 2 TD, Wallner Olivér 1 TD, Pfisztner Máté 1 FG és 5 XP, illetve Czéhmester Máté, Horváth Benedek 1-1 TD, Plántek Zoltán 1 XP

Az U17-es bajnokság hétvégi eredményei:
Budapest Wolves
– Budapest Eagles 44-20 (14-0, 22-6, 8-6, 0-8)

Az U15-ös bajnokság hétvégi eredményei:
Budapest Wolves
– Fehérvár Enthroners 50-18 (8-6, 24-6, 16-6, 2-0)

Forrás: http://mafsz.org – RSS