A harmadik helyen zárta a vb-selejtezőket a válogatott

A harmadik helyen zárta a vb-selejtezőket a válogatott

A Svájc elleni vb-selejtezőhöz képest több helyen is megváltozott a magyar válogatott kerete: Bernd Storck szövetségi kapitány nem számíthatott a megsérülő Bese Barnabás és Varga Roland játékára, Elek Ákos pedig sárga lapos eltiltása miatt nem léphetett pályára.

Ott volt viszont a kezdőcsapatban a paksi Szabó János, aki ezt megelőzően csak egyszer volt válogatott, még 2014-ben, a Dánia elleni barátságos meccsen viselhette a címeres mezt, és svájci debütálása után újra lehetőséget kapott Ugrai Roland, de ezúttal nem egyedüli támadóként, hanem Eppel Márton mellett lépett pályára.

A kezdőcsapatban kapott helyet Dzsudzsák Balázs is, aki ezzel 92. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban, és az örökranglistán beérte az ötödik helyen álló Fazekas Lászlót, az Újpest legendás támadóját.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a hétfőn elhunyt Tóth II József emlékére.

A feröeri válogatott öt védővel és masszív védekezéssel kezdte a mérkőzést, a válogatott nehezen tudott helyzeteket kialakítani. Először Stiebernek sikerült, aki jó labdával találta meg a rövid saroknál érkező Eppelt, de a támadó a léc fölé fejelt, nem sokkal később pedig Szabó beadásáról maradt le centikkel.

Feröer kőkeményen, de a sportszerűség határait betartva védekezett, és ennek nehezen találta az ellenszerét a magyar csapat. A félidő közepén Stieber és Dzsudzsák helyet cserélt a két szélen, de alapvetően nem változott meg a játék képe. A következő lehetőség Pátkai előtt adódott, de 24 méterről a bal kapufa mellé lőtt, majd Dzsudzsák jobb oldali szögletét Eppel fejelte a léc fölé az ötösről. A 33. percben Dzsudzsák előtt szabadrúgásból adódott lehetőség, de 19 méterről leadott lövését védte Nielesen kapus.

A félidőben egy cserét hajtott végre a kapitány: Eppel helyén Böde kapott lehetőséget.

A fordulást követően felélénkült a magyar válogatott játéka, és teljesen beszorította ellenfelét a tizenhatosra. Mindkét szélről jöttek a beadások, de a lehetőségeket nem sikerült gólra váltani. Böde kétszer is helyzetbe került, de előbb Gregersen lépett bele a perdítésébe, majd rosszul ért bele fejjel Dzsudzsák beadásába.

A 66. percben cserélt a szövetségi kapitány, Stieber helyén Nagy Dániel kapott lehetőséget, aki ezzel debütált a válogatottban.

A mérkőzés hajrájához közeledve megtört a jég, a tizedik magyar szöglet már gólt ért: Dzsudzsák beadását követően Böde Dániel robbant be a kapu előterébe, elsőre a feröeri kapus még bravúrral hárította a lövését, ám a kipattanót már a hálóba lőtte a Ferencváros támadója.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így győzelmével a magyar válogatott a vb-selejtezőcsoportja 3. helyén zárt Portugália és Svájc mögött.

Magyarország–Feröer-szigetek 1–0 (0–0)
Gól: Böde (81.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Szabó János – Stieber Zoltán (Nagy Dániel 66.), Nagy Ádám, Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs – Eppel Márton (Böde Dániel 46.), Ugrai Roland (Sallai Roland 89.)

HUN_FRO_1010_2
HUN_FRO_1010_3
HUN_FRO_1010_4
HUN_FRO_1010_5
HUN_FRO_1010_6
HUN_FRO_1010_7 Forrás: www.mlsz.hu – RSS