A hazaiak nyertek: Crushers-Heroes döntő lesz

A hazaiak nyertek: Crushers-Heroes döntő lesz

Mindkét együttes nagy küzdelem után jutott a Powerade Divízió I. fináléjába.

Szombaton eldőlt, hogy mely két csapat léphet majd pályára a Pannon Bowl-ban, július 13-án. Csepregen a Szombathely Crushers és a Budapest Cowbells 2 csapott össze, ahol a Kolomposok megmutatták, hogy nagy küzdőszellem rejlik bennük annak ellenére, hogy az ellenfél esélyesebbnek számított.

crushers_cowbells2-6519

Az első negyedben egyértelműen felvették a kesztyűt a címvédővel a fővárosiak, 0-0-val fordultak az alakulatok a következő játékrészre, ahol a vendégek meg is szerezték a vezetést. Varga Gergő mezőnygólja hozta az első pontokat a meccsen (0-3). Viszont nem kellett sok idő és a Crushers fordított. Trevin Howard futása és Bökfi Kornél elkapása azt jelentette, hogy 14-3-as hazai előnnyel mehettek a csapatok a pihenőre. A folytatásban a Zúzók egyre jobban átvették az irányítás, Howard újabb futott touchdownja és trükkös kétpontosa közelebb vitte a szombathelyieket a fináléhoz (22-3). A Cowbells 2 nem akarta feladni és mindent megtettek azért, hogy ne lógjon meg a hazai alakulat. Egy remekül bevált reverse után Bak Bálint a saját térfeléről futotta meg a szépítést érő TD-t (22-11). Azonban a vendéglátói oldalról sem késett a válasz, Rózsás Joel elkapása ismét három labdabirtoklásnyira növelte az előnyt (29-11). Az utolsó játékrészben egy fumble recovery után gyakorlatilag eldöntötték a találkozót a Zúzók Howard harmadik futásával, de a Kolomposok becsületesen harcoltak és még a végén összehoztak egy touchdownt Tóth Ákos elkapásával. A Crushers-nek talán az elődöntőben nehezítették meg a legjobban a dolgát, 35-17-tel nyertek a szombathelyiek és nagy küzdelem után a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismételten bejutottak a fináléba.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Szombathely Crushers – Budapest Cowbells 2 35-17 (0-0, 14-3, 15-7, 0-7)
Pontszerzők: Trevin Howard 3 TD, Bökfi Kornél, Rózsás Joel 1-1 TD, Trevin Howard 1 PAT, Horváth Balázs 3 XP, illetve Bak Bálint, Tóth Ákos 1-1 TD, Varga Gergő 1 FG és 2 XP

vezeto-1-768x508

Jeszenszki Dávid újra játékra alkalmas volt, így a DAK Acél Gorillaz-nak esélye volt arra, hogy megszorongassák Makláron az Eger Heroes-t. A két alakulat valóban egy kiélezett csatát vívott egymással. A második negyedben született az első touchdown, amelyet a Gorillák szereztek. Egy szépen felépített támadássorozat után végül az end zone közelében Hegedüs Dániel futotta meg a TD-t a csapattársak segítségével (0-7). A Hősök ezután szépen haladtak előre, hogy még a szünet előtt egyenlíthessenek. Nem sokkal a hármas sípszó előtt ez összejött Bleszity Erik elkapásával és Jokhel Erhard extrájával (7-7). Az Eger a harmadik negyedben meg is fordította az állást. Bíró Tibor egy 20 yardos átadással találta meg a védők mögül kibújó Joó Richárdot, aki megszerezte csapata második TD-jét is (14-7). A Gorillaz közel állt az egyenlítéshez, ám a hazaiak end zone-jának előterében Hegedüs elejtette a labdát, amit Molnár Máté kaparintott meg. Az utolsó játékrészben pedig egy nagyon látványos hatpontossal növelték előnyüket hazaiak, Bíró a saját 20 yardos vonaláról találta meg Bleszityet a félpályánál, aki három védőt is otthagyva futott egészen a pontszerző területig (21-7). A Gorillák hiába próbálkoztak, egyszer ugyan eljutottak a vörös zónáig, de egy sikertelen negyedik kísérlet után az Eger megkapta a malacbőrt és szépen lepörgették a másodperceket. A Heroes 21-7-re legyőzte tehát a Gorillaz-t, amellyel eljutott egészen a fináléig. Ez legutóbb 2015-ben sikerült.

Fotó: Lénárt Márton

Eger Heroes – DAK Acél Gorillaz 21-7 (0-0, 7-7, 7-0, 7-0)
Pontszerzők: Hegedüs Dániel 1 TD, Beretka József 1 XP, illetve Bleszity Erik 2 TD, Joó Richárd 1 TD, Jokhel Erhard 3 XP

Forrás: http://mafsz.org – RSS