A Heroes nyerte az idegek csatáját

A Heroes nyerte az idegek csatáját

Elijah Fera szerezte az Eger összes touchdownját a Nyíregyháza ellen, a Powerade Divízió I-ben.

Nagyon gyorsan túlesett az alapszakasz felén a Tigers. A Budapest Eagles-t simán legyőzte, a DEAC Gladiators-t néhol döcögős játékkal, de legyűrte. Most jött az igazi teszt az Eger Heroes ellen.

Már az első negyedben óriási csatát vívott egymással a két gárda. Hüse Csongor interceptionjével gyorsan labdát szerzett a Nyíregyháza, majd Jokhel Erhard is rávetette magát egy fumble-ra. Ez utóbbit Elijah Fera használta ki, az amerikai futó TD-jével szerezte meg a vezetést a Heroes (0-7). A második negyedben aztán összekapta magát a hazai gárda. Tóth Gábor és az elkapók vezérletével remekül haladt előre a Tigers. Habár az eső nem könnyítette meg az dolgukat. Tóth végül két futott touchdownnal megfordította az állást. Román Bálint pedig mindkét alkalommal jól helyettesítette Sviatkó Gábort (14-7). Az utolsó hatpontos már a félidő végén esett, nem sokkal utána viszont ismét Fera került a középpontba, aki nagy futásokkal hozta vissza a Hősöket, sőt TD-t is szerzett (14-13).

56498694_998244313897846_3950985177739558912_o

A harmadik negyed is izgalmasra sikeredett. A vendáglátók, hamar touchdownt szereztek Román Dávid 25 yardos elkapásával, melyre jött a válasz ismét Ferától, aki ezúttal egy TD-vel és egy kétpontossal egalizált is (21-21). Azonban ezt a játékrészt is pontelőnnyel zárta a szabolcsi gárda, megint csak Román Dávid elkapásának köszönhetően (28-21). Az utolsó játékrészre fordulva már az indulatok is forrtak, ami kemény, olykor-olykor indulatos játékot is eredményezett. A Spisák Erik-Elijah Fera futó tandem remekül vitte előre a Heroes-t. Utóbbi újabb TD-jével, majd kétpontosával fordítottak a vendégek (28-29). Ám hiába igyekezett válaszolni a remekül támadó Tigers, nem tudott félpályánál negyedikre sikeres first downt összehozni. Ezt pedig kihasználta az Eger, Fera ötödik touchdownjával növelték előnyüket a kétperces figyelmeztetésen belül. A kétpontos sikertelen volt, így a hazaiak még megpróbálhattak válaszolni. Erre egy percük volt. Azonban a végén Dashon Bernard Ellison interceptionje eldöntött mindent, így a Heroes egy értékes 35-28-as győzelemmel utazhatott haza a Nyíregyháza Városi Stadionból.

Fotók: Szabó Celesztina

Nyíregyháza Tigers-Eger Heroes 28-35 (0-7, 14-6, 14-8, 0-14)
Pontszerzők: Tóth Gábor, Román Dávid 2-2 TD, Román Bálint 4 XP, illetve Elijah Fera 5 TD és 2 PAT, Jokhel Erhard 1 XP

Forrás: http://mafsz.org – RSS