A MOB-elnök támogatja Budapest 2024-es olimpiarendezési pályázatát

A MOB-elnök támogatja Budapest 2024-es olimpiarendezési pályázatát

image A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy Budapest pályázatot nyújtson be a 2024-es nyári olimpia megrendezésére – jelentette be Borkai Zsolt MOB-elnök csütörtökön.

    “Még rengeteg tennivalónk van, míg ténylegesen elkészíthetjük és leadhatjuk a pályázati anyagot, számos apró és kevésbé apró részletet tisztázni kell, de a szándékunk egyértelmű: Budapesten szeretnénk vendégül látni a világ legjobb sportolóit” – fogalmazott Borkai Zsolt a MOB honlapján.
    A MOB első embere korábban többször, több fórumon kijelentette, hogy egyáltalán nem tartja “földtől elrugaszkodott” ötletnek a kandidálást, s rövidesen akár konkrét lépések is történhetnek.
    Kiemelte: a pályázat sikerét elősegítheti, hogy Magyarország három év múlva első alkalommal adhat otthont egy olimpiai eseménynek.
    “Győr a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon bizonyíthatja, hogy hazánk sikeresen le tud bonyolítani egy komoly olimpiai multisporteseményt, még ha az méretében nem is említhető egy lapon egy olimpiával.” – mondta. Hozzátette: nagyon bíznak benne, hogy Győrben pozitív benyomást tesznek a nemzetközi közvéleményre, és mindenkiben tudatosul, hogy “érdemes belénk fektetnie a bizalmát.”
    Borkai hangsúlyozta azt is, hogy Magyarország akárhány rangos nemzetközi viadalt rendezett a múltban, sohasem okozott csalódást, és a nemzetközi színtéren úgy tartják számon az országot, mint amely rendre megfelel az elvárásoknak, sőt túl is teljesíti azokat.
    A 2024-es olimpia helyszínét 2017-ben jelöli ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Az Egyesült Államokban négy (Boston, Los Angeles, San Francisco, Washington), Németországban pedig két város (Berlin, Hamburg) vív belharcot a jelöltségért, de Róma és Isztambul esélyei sem elhanyagolhatók.
    Múlt pénteken Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, NOB-tag hangsúlyozta: szerinte a magyar főváros alkalmas lehet arra, hogy 2024-ben nyári olimpiát rendezzen.
    A 2016-os játékoknak Rio de Janeiro, a 2020-asnak Tokió ad otthont, így 2024-ben jó esély van az európai rendezésre.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply