A Mustangs-nak is visszavág a Renegades?

A Mustangs-nak is visszavág a Renegades?

A TD Store Duna Bowl győztesének a kilétére is fény derül ezen a hétvégén.

Két igen erős együttes küzdhet meg a bajnoki elsőségért a harmadosztályban. A Tatabánya Mustangs veretlenül jutott el a fináléig, míg a Miskolc-Szirmabesenyő Renegades nagyot küzdve jutott el az aranycsatáig.

Mustangs_Rebels_20190317165320_b

A bányászvárosiak szinte tökéletes szezont futottak. A papíron gyengébb ellenfeleket könnyen megverték, de ami a legfontosabb, hogy a rangadókat is behúzták. Köztük a Renegades ellenit is idegenben, ami az egyik legfontosabb volt. Az idei remek forma köszönhető a Musztángok folyamatos fejlődésének, és természetesen Nagy Tamásnak, aki kimagasló teljesítményével a legeredményesebb irányító a Divízió II-ben. Meccsről meccsre kiváló passzokkal látta el csapattársait, ezzel vált a Tatabánya támadósora az egyik legveszélyesebbé. Viszont emellett nem szabad elfeledkezni a defense-ről sem, ami sokkal stabilabb lett a tavalyi idényhez képest.

Renegades_Rebels_20190615170926_ETI_8411

A Renegátokról pedig elmondható, hogy másodvirágzásukat élik. Az előző két szezonban tapasztalható visszaesés idén megállt. Sőt, felívelőben van! A fizikális támadó- és védő szekció most régi fényében tündököl. Igaz, utóbbi helyenként még ingadozó formát mutatott, de a Rebels ellen képes volt bizonyítani az elődöntőben. Most már azt sem mondhatjuk, hogy Lakatos Bence viszi a hátán az offense-t. A mozgékony és gyors elkapóról –aki sokszor irányítót is játszott– most egyértelműen leveszik a terhet társai. Különösen az a Hegyesi Péter, aki az év egyik felfedezettje lehet. Emellett pedig találtak egy stabilan teljesítő irányítót Györki Ferenc személyében, aki már régóta kellett ennek az együttesnek.

Fotók: Váradi-Király Fotó
Grafika: Hungarian Football

Tóth Miklós, a Tatabánya Mustangs vezetőedzője:Örülünk neki, hogy nem kaptunk ki az alapszakaszban, de ez most lényegtelen. Az előző szezonokban is stabilan teljesítettünk, csak nem ennyire jól. Ha ki kell emelni tényezőt, ami ezt lehetővé tette, akkor az a keret jelentős bővülése. Nem mindegy, hogy a 6-8 meccsnek 28 vagy 53 játékossal lehet nekivágni. Ráadásul a bővülés nem csak létszámban történt, hanem minőségben is. Az idén bemutatkozott srácok nagy része 13-14 éves kora óta együtt játszik, végigjárták a teljes utat a flag-től a felnőtt tackle fociig bezáróan. Szombaton elsősorban tiszta, sportszerű, kemény párharcot várok. Sokkal kevesebb hibával, és sokkal több szép megoldással, mint amit az alapszakaszi meccsen produkáltunk.

Huszár Gábor, a Miskolc-Szirmabesenyő Renegades elnöke: A bajnokságot nem az alapszakaszban nyeri meg a csapat, így különösebb jelentőse nincs annak, hogyan sikerült. Inkább annak, hogy miért sikerült így. A Rebels elleni visszavágás mutatja, hogy annak van inkább jelentősége, hogy tudjuk, és miért úgy sikerült ahogy, és abból építkezve javítjuk ki a hibákat, dolgozzuk át a stratégiát. Természetesen nagy lökést és plusz önbizalmat ad a visszavágás. Hasonló ki-ki meccsre számítunk a Mustangs ellen, mint az alapszakaszban, de természetesen fordított eredménnyel. A Tatabánya egy nagyon jó csapat, de minden azon múlik, hogy kinek mennyire sikerült felkészülnie a másikból és mennyire tudja a taktikát végrehajtani. Az elvárás mindig ugyanaz. Kapcsolj ki mindent, csak a meccsre koncentrálj, nyújtsd a legjobbadat. Az elvárás az arany!

Tatabánya Mustangs-Miskolc-Szirmabesenyő Renegades
Időpont: július 13. (szombat), 17.00
Helyszín: Olimpikon úti műfüves pálya (Tatabánya, Olimpikon út)

Forrás: http://mafsz.org – RSS