A tavalyi Junior Bowl visszavágója is a programban

A tavalyi Junior Bowl visszavágója is a programban

A DEAC Gladiators a Budapest Cowbells vendége lesz, de lesz egy Enthroners-Mustangs meccs is az U19-es bajnokságban a hétvégén.

A szombati napon a Magyarország-Spanyolország Európa-bajnoki mérkőzés kerül a középpontba, de ezen a hétvégén lesznek meccsek a korosztályos bajnokságokban is. Jó felvezető lehet a Budapest Cowbells-DEAC Gladiators találkozó az U19-esek viadalán.

DSC_1425

A Kolomposok jól kezdtek 27-0-ra nyertek a Miskolc Steelers otthonába. A jó játékot mutató fővárosiaknál ugyan nem olyan nagy a keret mélysége, de egy nagyon erős mag alakult ki a játékosok rutinját figyelembe véve. Kelemen Marcell irányító ugyanis jól megérti magát elkapóival és a defense természetesen az egyik legjobb a korosztályban. A DEAC Gladiators viszont két meccsből eddig kettőt megnyert, köztük a Budapest Wolves ellenit, így még motiváltabban utaznak majd szombaton Budapestre a cívisvárosiak. Tavaly a fővárosban 28-0-ra nyertek a Gladiátorok a fővárosban. Idén viszont minden bizonnyal egy kiélezettebb csatára számíthatnak.

71335424_3080575075349886_2546838765268107264_n

Vasárnap pedig a Fehérvár Enthroners javítana a Budapest Wolves ellen elszenvedett múlt heti veresége után. Bár a védelem sok pontot engedett a Farkasok ellen, mégis voltak jó pillanatai. A támadósornak viszont sok szempontból javulnia kell. A következő ellenfél ugyanis szintén nehéz lesz. A Tatabánya Mustangs megmutatta, hogy a Divízió II-ben szerzett rutin sokat jelentett a fiataloknak. A Győr ellen ugyan kikaptak a bányászvárosi juniorok, de utána már megverték a Budapest Eagles-t. Egy biztos, a támadósorra minden együttesnek nagyon oda kell figyelnie.

Fotók: Enthroners facebook, Szolnoki Annamária, Váradi-Király Fotó

Az U19-es bajnokság hétvégi programja:

Budapest Cowbells – DEAC Gladiators
Időpont: október 12. (szombat), 12.00
Helyszín: Tichy Lajos Sportcentrum (Budapest, Katona József u. 3.)

Fehérvár Enthroners – Tatabánya Mustangs
Időpont: október 13. (vasárnap), 15.00
Helyszín: First Field (Székesfehérvár, Takarodó u. 3.)

Az U17-es bajnokság hétvégi programja:

Győr Sharks – Újpest Bulldogs
Időpont: október 13. (vasárnap), 10.30
Helyszín: Börcsi Sportpálya (Börcs, Ady utca)

Forrás: http://mafsz.org – RSS