A Wolves és a Steelers vív ismét az aranyért

A Wolves és a Steelers vív ismét az aranyért

A Farkasok újabb magabiztos sikert arattak, míg az Acélosok az utolsó pillanatban harcolták ki a döntőbe jutást az U19-es bajnokságban.

A rájátszásban –mint tudjuk– bármi megtörténhet. A gyengébbnek hitt ellenfél nagy meglepetést okozhat az esélyesebb ellen. Míg Budapesten Dávid nem tudta megverni Góliátot, addig Miskolcon egy izgalmas ki-ki mérkőzés zajlott.

Tudtuk, hogy a Steelers-Cowbells összecsapás lesz talán az izgalmasabb a két elődöntő közül, már csak gondolva arra, hogy a két alakulat milyen meccseket játszott eddig a HFL-ben. A borsodiak voltak a találkozó esélyesei, de sokáig a Kolomposok tartották kezükben az irányítást. Hamar meg is szerezték a vezetést Bernáth Péter elkapásával. Dániel Márk extrája is célt ért. A második negyedben egy blokkolt punt után a Miskolc közel a vendégek pontszerző területénél szerzett labdát. Ezt a hibát pedig könyörtelenül kihasználták a borsodiak: Jónás Máté be is vitte a malacbőrt az end zone-ba, majd a kétpontossal meg is fordították az állást. A Cowbells-től viszont jött a gyors válasz: Kota Bálint futott touchdownt, újra előnyben voltak a fővárosiak. Sikeres az extra: 8-14. A vendégek védelme pedig kitartóan tartotta a hatpontos előnyt Golita Zoltán még egy interceptiont is szerzett.83

A második félidőben továbbra is jól vádekeztek a Kolomposok. Sőt! Növelték előnyüket Dániel Márk mezőnygóljával. Érett a meglepetés! A Steelers viszont az utolsó negyedre fejben összekapta magát. Bodnár Benedek elkapásával és Jónás Máté touchdownjával már csak 1 pont volt a különbség. Ezt követően a hazai védelem is megmutatta, hogy mire képes. Puntra kényszerítették a Kolomposokat. A Miskolc pedig az újabb lehetőséget nem hagyta kihasználatlanul, Jónás Máté megfutotta az újabb touchdownt, amellyel ismét a Steelers vezetett. A maradék négy perc még elég lehetett volna a Cowbells-nek, hogy újabb pontokat tegyen fel a táblára, de ez nem sikerült, így egy thriller után a Miskolc 22-17-es sikerrel bejutott a döntőbe, sorozatban másodszor U19-ben.

Fotók: Lénárd Georgina

Miskolc Steelers-Cowbells 22-17 (0-7, 8-7, 0-3, 14-0)
Pontszerzők: Bernáth Péter, Kota Bálint 1-1 TD, Dániel Márk 1 FG és 2 XP, illetve Jónás Máté 2 TD, Bodnár Levente 1 TD, Jónás Máté 2 PAT.

 

A Nyíregyháza Tigers játékosaira kihívásokkal teli utazás várt Budapestre, a Wolves otthonában. Ugyan a Farkasok egyértelmű esélyesei voltak a találkozónak, de mégis elmondható, hogy a szabolcsiak nehezítették meg eddig idén a dolgukat.

Az első játékrészben kemény csatát vívott egymással a két együttes. A vezetést a hazaiak szerezték meg egy testvér összjáték után: Varga Péter passzolt Varga Tamásnak. Suplicz Gergely extrája sikeres volt: 7-0. A 19 emberrel a fővárosba utazó Tigers kitartóan küzdött, ám a Wolves a második játékrészben egyértelműen felülkerekedett védelmének és speciális egységének köszönhetően. Czecz András egyik passzára Sebők Attila csapott le és visszahordta az end zone-ig. Ezt követően két puntnál is gondot okozott a Wolves a Tigers-nek. Először egy blokkolt rúgási kísérlet után Széles Bálint szerzett touchdownt, majd Róna Iván is visszahordott egyet. Suplicz mindössze az utolsónál szerzett extrát. A félidei szünetben 26-0 volt az állás.25500287_da542ed06a550ffe460a3dabdfdac42e_xl

A folytatásban a Tigrisek védelme továbbra is jól állta a sarat, ám újabb pontokat a vendéglátók szereztek. Gasparik Gergely Szélest találta meg egy hatpontost érő átadással, Suplicz pedig az extrát is értékesítette. Az utolsó negyedben Benke Ábel futása indította be a mercy rule-t, majd Suplicz egypontosa a végeredményt is beállította: 40-0. A Tigrisek védelme jól teljesített a találkozón, Salga Zsolt még egy inteceptiont is szerzett, de az offense nem tudott pontokat feltenni az eredményjelzőre a még kiválóbb Wolves defense-zel szemben.

Fotó: Hidvégi János Gábor

Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers 40-0 (7-0, 19-0, 7-0, 7-0)
Pontszerzők: Széles Bálint 2 TD, Varga Tamás, Róna Iván, Benke Ábel, Sebők Attila 1-1 TD, Suplicz Gergely 4 XP.

Forrás: http://mafsz.org – RSS