A Yordan-Wort kettős parádézott és rájátszásba juttatta a Steelerst

A Yordan-Wort kettős parádézott és rájátszásba juttatta a Steelerst

A DEAC Gladiatorsnek csak fellángolásai voltak a borsodiak ellen az Absolute Live Divízió I-ben.

Elmaradt az első mérkőzés, de a második már nem. Debrecenben a rájátszásért mérkőzött meg a DEAC Gladiators és a Miskolc Steelers. A cívisvárosiak annyi előnyben voltak, hogy folyamatosan készülhettek a meccsre, míg az acélosok a karantén miatt mindössze egy hetet.

 

A Steelers védelme remekül játszott az első félidőben, tö1-39bbször is remekül hatástalanították játékosai Molnár Gábor átadásait. Így szinte csak a futójátéka maradt a gladiátoroknak, ami Roják Richárd vezényletével jól működött, de pontokat nem hozott. Nem úgy Vasyl Yordan remekbe szabott átadásai. A magyar válogatott irányító ugyan egyszer eladta a labdát, de két TD-passzt is kiosztott Charles Wortnek, így két labdabirtoklásnyi előnyt szereztek a szünetre (0-14).

1-31

A harmadik játékrész elején visszajött a meccsbe a Gladiators és Lennox Green elkapásával gyorsan szépítettek. Ám az acélvárosiak válasza nem maradt el: Yordan ezúttal Fenyvesi Csabát találta meg egy hatpontost érő átadással. Hiába támadott a DEAC, a miskolci védelemmel nehezen tudott mit kezdeni. Az utolsó játékrészben Szatmári Dániel interceptionje vetett véget a debreceni rájátszás álmoknak. A Steelers ezután ugyanis még egy Wort TD-vel el tudta dönteni a találkozót és 28-7-es sikerrel bejutott a playoffba.

Fotók: Derencsényi István

DEAC Gladiators – Miskolc Steelers 7-28 (0-7, 0-7, 7-7, 0-7)
Pontszerzők: Lennox Green 1 TD, Gyarmati Patrik 1 XP, illetve Charles Wort 3 TD, Fenyvesi Csaba 1 TD, Jónás Máté 4 XP

 

Forrás: http://mafsz.org – RSS