Aki veretlen marad, az lesz a bajnok!

Aki veretlen marad, az lesz a bajnok!

A Szombathely Crushers és az Eger Heroes először találkozik egymással, azonnal Powerade Pannon Bowl-kupáért küzdenek.

Egy remek aranycsata elé nézünk a Divízió I. fináléjában. Két veretlen csapat, a Crushers és a Heroes méri össze erejét. Mindkét együttes hasonló játékerőt képvisel, viszont az előny a Zúzóknál van, hiszen hazai pályán játszhatnak idén is a bajnoki címért.

crushers_cowbells2-6519

A Crushers tavasszal nagyon kiegyensúlyozottan teljesített. Az alapszakaszban egyik ellenfele sem úszta meg 40 kapott pont alatt, ráadásul a defense kemény, fizikális küzdelemmel mutatta meg erőfölényét. Trevin Howard és Billy Hatten jó igazolásoknak bizonyultak. Howard meccsről meccsre termelte a pontokat, mutatva hogy hamar beilleszkedett a csapatba. Egyértelműen egy ilyen típusú ember hiányzott tavaly az offense-ből. A defense-ben viszont nemcsak Billy Hatten nyújtott kimagaslót, hanem az egység többi része. Nem hiába lett például Rozmann Gábor a szezon védő MVP-je.

62552286_2576228829078733_2377014504253816832_o

Ezt az egységet nagyon nehéz lesz legyőzni. Az Eger Heroes viszont erre képes lehet. Egy rendkívül fizikális alakulatról van szó, mind offense-ben, mind defense-ben. Ezt az alapszakaszban és a rájátszásban is bizonyította. Egerben is két fontos igazolásról kell beszélni. A futó Elijah Fera a bajnokság elején mindenképp a hátán vitte az együttest, de Bíró Tibor és elkapóalakulata is hamar belejött a játékba, ezzel veszélyesebbé téve az offenzívákat. A védelem is jól teljesített bár itt is volt helyenként megingás. Dashon Bernard Ellison visszatérése azonban szintén jól jött a Hősöknek, hiszen meghatározó momentumokban tudott ő is közreműködni. Ám a sérüléséből felépült Szatmári Dániel is óriási segítség lesz az aranycsatában.

Fotók: atiboyphoto, Vágvölgyi Bálint
Grafika: Hungarian Football

Tatár István, a Szombathely Crushers offense csapatkapitánya:Nagyon örülünk, hogy ennyire jó szezont tudhatunk eddig magunk mögött. Voltak könnyebb és nehezebb ellenfeleink. Trevin és Billy sokat segítenek az edzéseken, illetve az elemzésekben. Rengeteget fejlődött a csapat. A támadósorunk idén még jobban működik jobban összekovácsolódtunk. A védelem idén is teszi a dolgát, igaz, több pontot enged, mint tavaly. Szerintem jó úton haladunk. Az Egerrel még nem játszottunk. Csak videót láttunk róluk. Nagyon jó a futójátékuk, nekünk pedig a védelmünk a futások ellen a legjobb. Jó a passzjátékuk, ügyes az irányítójuk. De nekünk is kiváló a támadósorunk. Kemény meccs lesz, izgalmakból nem lesz hiány. Mindenképp nyerni akarunk, és ezért mindent elkövetünk.

Herke Zsombor, az Eger Heroes elnöke: Érdekes meccsre számítunk. A Szombathellyel még nem játszottunk, csak a videók alapján ismerjük őket. Egy kőkemény csapatról van szó. A futásaik és a passzjátékuk nagyon erős, bár szerintem nekik könnyebb volt a sorsolásuk, mint nekünk. Úgy gondolom, fejben egyben vagyunk és a társaság is nagyon együtt van. Sokat javultunk a szezon elejéhez képest. Számunkra ez már egy örömjáték, egyben egy bizonyíték, hogy nem hiába jutottunk el idáig. Már csak ezt a meccset kell megnyernünk.

Forrás: http://mafsz.org – RSS