Alapszakasz-győztes lett a Gladiators

Alapszakasz-győztes lett a Gladiators

A Győr Sharks vereségével szerezte meg az első helyet a DEAC az U19-es bajnokságban.

Az elmúlt hétvégén fel volt adva a matekpélda a csapatoknak. Talán a DEAC Gladiators-nek volt egyszerűbb az egyenlet, győzni kell az elsőségért. A Győr Sharks-nak is ez lett volna a lényeg, viszont a Budapest Cowbells-nek nem volt mindegy, hogy milyen különbségű győzelem esetén kerülheti el az első kiemeltet.

75418217_2428713367365601_1557555433034481664_o

A DEAC szombaton nem bízta a véletlenre. Bár hiányzók voltak a cívisvárosiaknál, így is magabiztosan játszottak a Budapest Eagles vendégeként. Már az első negyedben négy labdabirtoklásnyi előnyt szereztek a vendégek. A passzjáték működött a Sasok ellen, igaz, először Boruzs Kevin 62 yardos futása hozta meg a vezetést (0-6). Ezután viszont Radványi Áron 35 yardos elkapásával módosult az állás, majd Boruzs Kevin punt returnje ért TD-t (0-20). Nem sokkal később Gál Kristóf interceptionje után pedig Gréczy Balázs 28 yardos elkapása hozott újabb hatpontost (0-28). A második negyed elején Gréczy 47 yardos elkapása és az ezután szerzett kétpontosa indította el a futóórát (0-36). Az ifjú futó viszont megiramodásból is eredményes volt, így 42-0-s vendég előnnyel mehetett pihenőre a két csapat. A második félidő elején bár jól kezdett az Eagles és közel állt ahhoz, hogy szépítsen, Hőgye Dominik labdaszerzése megtörte a fővárosiak lendületét. Ezután Kunkli László egy 80 yardos TD-t futott többek között Paulik Dániel blokkjának is köszönhetően (0-56). Az utolsó játékrészben viszont Gál Kristóf került a középpontba, hiszen egy pick sixe és két kétpontosa volt. A másodikat pedig Boruzs Kevin 70 yardos interception returnje után hozta össze. 64-0-s sikerével a Gladiators megtette a maga részét azért, hogy az alapszakasz első helyén végezzen.

Fotók: Polgár Andrea

Budapest Eagles – DEAC Gladiators 0-64 (0-28, 0-14, 0-6, 0-16)
Pontszerzők: Gréczy Balázs, Boruzs Kevin 3-3 TD, Radványi Áron, Kunkli László, Gál Kirstóf 1-1 TD, Gréczy Balázs 3 PAT, Gál Kristóf 2 PAT

DSC_3779

A Győr Sharks alapszakasza a címvédő Budapest Cowbells ellen zárult hazai pályán. A győzelem biztos elsőséget hozott volna. Ha viszont a Kolomposok több mint 25 ponttal nyertek volna, akkor elkerülik tavalyi döntőbeli riválisukat. A fővárosiak már az első játékrészben megszerezték a vezetést Kelemen Marcell futásával (0-7). Bár a Cápák Plántek Zoltán révén szépíthettek volna, az ifjú rúgó field goalja sikertelen volt. Kelemen azonban a második negyedben is remekül teljesített, Habermayer Marcellnek adott egy TD-passzt (0-14). Ezt követően Kovács Benedek egy futott TD-vel még feliratkozott a pontszerzők közé (0-21). A második negyedet pedig Kelemen interceptionje zárta le. A harmadik játékrészben ismét Kelemen futása hozott pontokat, amellyel a Kolomposok megelőzték abban a pillanatban a Győrt és a Budapest Wolves-zal mérkőztek volna meg a döntőbe jutásért (0-28). Az utolsó játékrészben még esélyük is volt arra, hogy bebiztosítsák a harmadik helyet és ne kelljen utazni, viszont Kovarik Bálint és Kelemen Marcell interceptionjei is kihasználatlanul maradtak. A Sharks pedig meglepte a Cowbells-t és Jahn Máté futásával szépítettek. 28-6-ra nyert a Cowbells, így ők a DEAC Gladiators otthonában kell, hogy kiharcolják a döntőbe jutást, míg a Győr Sharks a Budapest Wolves vendége lesz.

Fotó: Váradi-Király Fotó

Győr Sharks – Budapest Cowbells 6-28 (0-7, 0-14, 0-7, 6-0)
Pontszerzők: Jahn Máté 1 TD, illetve Kelemen Marcell 2 TD, Habermayer Marcell, Kovács Benedek 1 TD, Szücs Kristóf 3 XP, Golita Zoltán 1 XP

Forrás: http://mafsz.org – RSS