BAFSZ Skill Camp Beszámoló

BAFSZ Skill Camp Beszámoló

A nyár nagy amerikai futball rendezvényét izgalommal várták a hazai csapatok edzői és játékosai, amely a Budapesti Amerikai Futball Szövetség szervezésében valósult meg.

Az American Football Beyond Borders skill camp augusztus 2-a és 4-e között négy edzéssel várta azokat, akik külföldi edzőkkel szerettek volna együtt dolgozni és így fejleszteni tudásukat.

Az edzések helyszíne a Panoráma Sportközpont (II. kerület Kolozsvári Tamás utca 11.) volt, ahol színvonalas műfüves pálya, profi szervezés és lebonyolítás várta az edzőtábor részvevőit.

BAFSZ logóAz eseményt gondos szervezés előzte meg. Fábián Krisztián, a BAFSZ elnöke (Budapest Titans képviselője) volt a főszervező, akinek a Budapest Eagles stábja és a Budapest Cowbells is segítséget nyújtott. Szükség is volt a precíz koordinációra és az alapos szervezésre, hiszen az edzői gárdához 3 különböző országból (USA, Kanada és Németország) hét külföldi edző érkezett. Az ő utazásuk és ellátásuk mellett a szakszerű regisztráción át a profi lebonyolításig mindenért a szervezők feleltek. A tábor nagy sikere a körültekintő előmunkálatokat is dicséri.

A kiemelkedő szakmai munkát Reggie Graham (Budapest Titans) koordinálta, ezzel megalapozva azt a kimagasló színvonalat, ami méltó egy határokon átívelő nemzetközi kezdeményezéshez.

A péntektől vasárnapig tartó tábort hét külföldi edző vezette:

– Brandon Collier: DL
– Reggie Graham: LB
– Omari Crittenden DB
– Trevor Hudson OL
– Andre Bynoe RB
– Sascha Gavenau QB
– Trevin Howard WR

SONY DSC

Minden egyes pozíciót (QB, RB, WR/TE, OL, DL, LB, DB) külön fejlesztettek a trénerek, pozíciók szerint csoportokra osztva a játékosokat – így mindenki a leginkább személyre szabott, számára aktuális tudással gazdagodhatott a tábor legelejétől. A több, mint hetven fejlődni vágyó játékos nagy részét a budapesti csapatok adták, mellettük hat további egyesület is küldött játékost az eseményre.

Nem csak a játékosok, a hazai amerikai futball szakma is sokat profitáltak az eseményből: húsznál is több magyar edző és segítő vett részt a 4 edzésen.

A tábort végig a kiemelkedő színvonalú szakmai munka jellemezte. Az első nap szintfelmérőitől kezdve nagyon sok új elemet és technikát sajátíthattak el a résztvevők. A hazánkba érkezett trénerek személyes tapasztalata és remek edzői munkája emelte profi szintre az eseményt. Minden edzés intenzív, feszített menetrend szerint zajlott, hogy a hosszú hétvégén a lehető legtöbb tudással és tapasztalattal gazdagodjanak a játékosok.

A szakmai profizmus és sportolói versengés mellett nem törpült el a jó hangulat sem, a játékosok úgy adták bele tudásuk és erejük legjavát, hogy közben egymást támogatva, baráti légkörben, közösen jutottak egyre magasabb szintre. Sok hazai csapat sokféle játékosa kovácsolódott össze egy közösséggé erre a hétvégére.

Ezt köszönhettük az külföldi edzők által képviselt mentalitásnak és a sport iránti alázatuknak is, amivel példát mutattak mindenkinek, aki ezt a kihívásokkal teli, lelkesítő csapatsportot választja.

SONY DSC

Bízunk benne, hogy hagyományt teremtett az első American Football Beyond Borders skill camp.

Köszönjük a BAFSZ-nak, valamint minden szervezőnek, szakmai vezetőnek, edzőnek, játékosnak és önkéntesnek, aki lehetővé tette, hogy ez az egyedülálló sportesemény létrejöhessen!

 

Forrás: http://mafsz.org – RSS