Bajnok vezetőedzővel erősítettek a Kolomposok

Bajnok vezetőedzővel erősítettek a Kolomposok

Veszeli Gábor az Eger Heroes után a fővárosban folytatja edzői pályafutását.

A Powerade Divízió I-ben tavaly egyértelműen a Budapest Cowbells 2 nyújtotta a legnagyobb meglepetést, 18836654_1502383996498704_5753221324290946930_ohiszen az elődöntőig eljutott, és ott majdnem legyőzte a későbbi ezüstérmes Szekszárd Bad Bones-t. Ezek után idén is hasonló lehet az elvárás a klubon belül, ha nem nagyobb. Ennek érdekében komoly erősítéseket végeztek a Kolomposok. De így is a 2018-as junior bajnokcsapat adja a fővárosiak gerincét. Velük foglalkozik majd az a Veszeli Gábor, aki megnyerte tavaly a Divízió II-t az Eger Heroes-zal.

A szakvezető nagy kihívásnak tartja ezt a budapesti lehetőséget. Viszont elmondta, hogy idén nem csak a rájátszásban reménykednek.

Fotók: egrifocimedia.hu, Váradi Barna és Király Etelka

Magyar Amerikai Futball Szövetség: A tavalyi évet az Eger Heroesnál zártad. Most pedig a Cowbells-nél dolgozol. Mi volt a váltás oka?
Veszeli Gábor: Az Eger Heroes-zal egy HFL elődöntő majd egy újjá épített csapat Divízió II-es bajnoki aranyérme után született meg a döntés mindkét részről, a váltásról. Nagyon hálás vagyok az Egerben eltöltött szezonokért, de új lehetőséget kaptam a Budapest Cowbells-től mint a Divizó I-es csapat vezetőedzője.

DSC_5279

MAFSZ: Milyen a munka az új csapattal?
V.G.: Más a munkamegosztás, mint ahol eddig dolgoztam.  Nyolc főből álló edzői team dolgozik a Cowbells mellett, ami könnyebbé, de ugyanakkor nehezebbé is teszi a munkát. Szoknom kell még az új rendszert, mint ahogy minden edző kollégának és játékosnak is. Itt új impulzusok vannak, mind játékszerkezetileg, mind edzés metodikailag. Remélem, sikeresek leszünk, mind a Divízió I., mind pedig a HFL szintjén.

Cowbells_Eagles_20180414150547_b_02

MAFSZ: Hogyan áll össze a játékos keret?
V.G.: A 2018-as év junior bajnokcsapat adja a csapat gerincét. Ehhez csatlakoznak „idősebb”, valamint más csapatokból az idén igazolt játékosok.

MAFSZ: Hogyan zajlott a felkészülés?
V.G.: Mint minden csapat, mi is alapozással kezdtük az évet, valamint az új playbook megismerésével és annak elsajátításával foglalatoskodtunk. Volt egy háromnapos edzőtáborunk és készülünk a március 23-i kezdésre.

Renegades_Cowbells_20180623150500_e

MAFSZ: Milyen céllal vágtok neki a szezonnak?
V.G.: Minden csapat a végső győzelem reményében kezdi a szezont így mi is ezzel a céllal indulunk neki, hisz másként nem is, lehet.

 

A Budapest Cowbells 2 alapszakaszi mérkőzései 2019-ben, a Powerade Divízió I-ben:
03.23.: Dabas Sparks (o)
03.30.: Szombathely Crushers (i)
04.14.: Budapest Titans (o)
04.28.: DEAC Gladiators (i)
05.12.: Eger Heroes (i)
05.26.: Nyíregyháza Tigers (o)

cowbellsAlapítás éve: 2014
Hazai pálya: Angyalföldi Sportközpont (Budapest, Rozsnyai út 4.)
Edzői stáb: Balog József OC, Értékes Christos Special Team, Veszeli Gábor HC,DC
Érkezők: Vakarcs Gergő, Kozma Bálint, Bodnár Gergő, Simén Géza, Kovács Lajos, Menyhárt Balázs, Tapodi Benjámin, Mészáros Miklós

Forrás: http://mafsz.org – RSS