Baumann Bori háromszoros győzelme Bábolnán

Baumann Bori háromszoros győzelme Bábolnán

Az év első Grand Prix-jét rendezték Bábolnán a Nemzeti Ménesbirtok szabadtéri pályáján. Az amatőr kategóriában a kvalifikációs számok után tizenhatan álltak rajthoz a fináléban, ahol a díjugrató szakág által biztosított 150.000 forintos pénznyereményért szállhattak harcba a lovasok.

A Németh Zoltán által épített 120 centiméteres alappályát a mezőny fele hibátlanul tudta teljesíteni, így nyolcan jutottak be az összevetésbe. A győztes kiléte nem tartogatott nagy meglepetést, hiszen a tavalyi év amatőr bajnoka, Baumann Bori mindkét kvalifikációs szám után az összevetést is magabiztosan nyerte. A Szotyori Nagy Kristóf által felkészített hölgy Kimérát lovagolta.

PC-bauman bori kimera

A második hely sorsa egy hajszálon múlott, hiszen két lovas szinte azonos időeredményt lovagolt. De nyolc századmásodperces előnnyel a második helyen végzett Krucsó Ferenc tanítványa, Attilás Viktória Wild Rose nyergében, megelőzve Császár Vivient Eztudóval.

Hibátlanul lovagolt még a negyedik helyen végző Szemerei Vivien is Simonnal, aki a Szikszai Military LSE csapatát erősíti. Ötödik lett Jajecnik Tamás és Santiago szintén hibátlannal zárva az összevetést is, mögötte pedig leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Attilás Viktoria másik lovával, Sárgamegye-Ssel.

A Grand Prix-ről a Digi Sport 2 műsorán 22.30 órakor lesz közvetítés.

A hírt, a MagyarLovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Kriszta lovasfoto.hu

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags: