Belgium történelmi aranya

Belgium történelmi aranya

A harminc évvel ezelőtt, 1989-ben ugyanitt, de még füves páéláyán rendeztek felnőtt díjugrató Európa-bajnokságot Rotterdamban. Akkor Nagy-Britannia csapata lett a győztes, Michael és John Whitakerrel, Nick Skeltonnal és a magyar díjugrató sport egyik legnagyaobb alakjával, az akkor brit szinekben lovagló Túri Józseffel, aki a sárga Krügert lovagolta.

Michael Bullman formed a near-thirty year partnership with British rider Joe Turi in which the pair amassed a huge array of prizes at top-international level Allsport

A 2019-es kontinensviadal csapat aranyérmét négy férfi , Pieter Devos, Jos Verlooy, Jérome Guery, Gregory Whatelet nyakába akasztották, akik első alkalommal szerezték meg Belgiumnak a bajnoki címet. A szoros versenyben a mindig esélyes Németországé lett az ezüstérem és ezúttal a brit lovasoknak a bronzérem jutott.

68959177 2452141038200775 9019722490317897728 n

Eredménylista: https://www.longinestiming.com/equestrian/2019/longines-fei-european-championships-rotterdam-rotterdam/resultlist_JEC-TR2.html

A magyar színeket egyéniben, ifj. Kövy András képviselte, aki sárga kancájával Heurékaval az első és második kvalifikációs pályát teljesítette. Most megmutatkozott, hogy a díjugrató sport elitje milyen magas szinten áll, hiszen párosunk, aki rendre hasznos tagja a válogatottnak, ezúttal csak teljesíteni tudta a pályákat. A következő felnőtt díjugrató Európa-bajnokságot két év múlva Budapesten fogják rendezni, ezért fontos, hogy a bajnokságokban lovas tudásaikat bizonyító válogatottaink ezeket a magas és technikás pályákat teljesíteni tudó lovakkal rendelkezzenek.

02-kvy

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags: