Benkó Barbara és Peák Barnabás a 2020-as év időfutam bajnokai

Benkó Barbara és Peák Barnabás a 2020-as év időfutam bajnokai

A 2018-as és a 2019-es évhez hasonlóan ezúttal is Debrecen közelében (Bocskaikert) rendezték az országos időfutam bajnokságot. A közel kétszáz nevező gondoskodott arról, hogy izgalmas csaták szemtanúi lehessünk. Az elit nőknél végül Benkó Barbara (Ghost Factory Racing Team), míg a férfiaknál Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) szerezte meg a bajnoki címet.

Az OB a tizenhárom éven aluli lányok futamával kezdődött, ahol Mármarosi Alexa (Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület) győzött, Horváth Jázmin (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) és Tarcsai Boglárka (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) előtt.

Az U13-as fiúk is hat kilométer abszolváltak. A leggyorsabban Balaskó Ádám Milán (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) teljesítette a távot, ezzel megszerezve a bajnoki címet Péter-Lichtenberger Ábris (Kaposvári Kerékpáros Klub SE) és Iványi Zétény (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) előtt.

Az U15-ös lányok szintén hat kilométert tekertek le Tóth Réka (Kis-Galya KSE) sikerével, miközben az ezüstérem Kiss Viktória (FTC) nyakába került.

A tizenöt éven aluli fiúknál Gangl Bence (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) volt a leggyorsabb a tíz kilométeres távon. A második Csáki Szabolcs (Kontent-DKSI), míg a harmadik a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Hancz Tamás (Szenyor Kerékpáros Szabadidő SE) lett.

Az U17-es lányoknál Németh Bettina Tímea (Kontent-DKSI) magabiztosan utasította maga mögé riválisait, hazai pályán győzedelmeskedve. A dobogó második fokára Bittmann Panna (Acélvakond Cycling Team), míg a harmadik helyre Papp Evelin (Kontent-DKSI) ért oda.


Az U17-es fiúknál Magyar Gergő (Port Hotels Gruppo Sime) és Radics Milán (Kecskeméti Első Sor SE) küzdelmére volt kilátás, végül előbbi sikerével zárult a tizenöt kilométeres penzum, a bronzérmet Takács-Valent Márk (Cube-Csömör) szerezte meg.

2019-ben a tizenkilenc éven aluli lányok küzdelme hozta a legnagyobb csatát, idén Jordán Dorka (Lotus Cycling Team) magabiztosan védte meg címét Szöllőssy Eszter (Acélvakond Cycling Team) előtt, míg a harmadik helyen Kovács Judit (Kontent-DKSI) zárt.

Az U19-es fiúknál Mészáros Bence (Willebrord Wil Vooruit) bizonyult a leggyorsabbnak, aki Szijártó Zétény (Kontent-DKSI) és Árvai Kristóf (Lotus Cycling) kettősét utasította maga mögé.

Az elit hölgyekre 19 kilométer várt, Benkó Barbara (Ghost Factory Racing Team) érte el a legjobb időt, ezzel megszerezve a bajnoki trikót, az ezüstérmes Vas Kata Blanka (Doltcini-Van Eyck Sport), a bronzérmes pedig Szabó Zsófia (Doltcini-Van Eyck Sport) lett.

„Nagyon örülök a bajnoki címnek, ami igazán meglepett, mivel nem készültem külön az időfutam országos bajnokságra. Nem is a saját kerékpárommal álltam rajthoz, hanem a Rózsa Balázséval, így sietnem kellett, mert miután én célba értem, már vitte is el a bringáját, hisz készült a saját futamára. Az a szerencsém, hogy körülbelül egymagasak vagyunk, így az ő beállításai nagyjából megfelelnek nekem is. Mivel nem nagyon vannak most külföldön versenyek, ezért igyekszem minél többet idehaza szerepelni. Régen indultam egyenkéntin, épp ezért gondoltam azt, hogy rajthoz állok, és sikerült nyernem. Egész jól haladtam, főleg a fordítóig, aztán rájöttem, hogy ennek az volt az oka, hogy hátszél volt. Onnantól próbáltam tartani a tempót a célig” – nyilatkozta kérdésünkre Benkó Barbara a versenyt követően.

Az elit férfiaknál Peák Barnabás (Mitchelton-Scott) volt a legjobb a 38 kilométeres távon, mellette Valter Attila (CCC Team) és meglepetésemberként Szalay Dániel (Hill Racing) fért még oda a dobogóra.

EREDMÉNYEK

Részletes eredmények hamarosan…

Forrás: www.bringasport.hu – RSS

Tags:  ,