Birkózó Eb – Gulyás kikapott a nyolc között

image

A szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájában szereplő Gulyás Zsombor elveszítette negyeddöntőjét, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

    A szabadfogású kapitány, Gulyás István fia, aki első felnőtt világversenyén szép győzelemmel mutatkozott be, jól birkózott második találkozóján is.
    A 21 éves magyar sportoló a meccs első felében nem igazán tudta feltartóztatni a villámgyors azeri Ruszlan Dibirgadzijevet, aki fél perc után már szőnyegen kívülre tette (2-0), majd kétszer felszedte a lábát és mögé került, így három perc után már 6-0-ra vezetett. A pihenő után Gulyás keményen hajtotta riválisát, aki érezhetően fáradt, így egyszer sikerült a magyarnak kiterelnie őt a szőnyegről, majd az utolsó percben intették is Dibirgadzijevet, aki végül 6-2-es győzelmet aratott. Ha az azeri a következő meccsét is megnyeri és döntős lesz, Gulyás a vigaszágon folytathatja majd szereplését.
    Korábban Veréb István (86 kg) is negyeddöntőbe jutott, Sleisz Gabriella (63 kg) és Németh Zsanett (75 kg) ugyanakkor első meccsén kikapott, és előbbi már ki is esett.

Leave a reply