Birkózó Eb – Gulyás Zsombor is ötödik

image

Gulyás Zsombor az ötödik helyen végzett a szabadfogásúak 70 kilogrammos súlycsoportjában a finnországi birkózó Európa-bajnokságon, Vantaában.

    A szabadfogású szövetségi kapitány Gulyás István fia élete első felnőtt világversenyén egy-egy győzelem és vereség után vigaszági sikerével mérkőzhetett a bronzéremért a török Yakup Gorral, s édesapja szerint az esti meccsen sem számított teljesen esélytelennek.
    A találkozó meddő első percében a törököt figyelmeztette a bíró, ellenfele ezek után egy gyors támadással kitolta Gulyást (0-1). A 21 éves csepeli sportoló keményen küzdött, ám az első szakasz utolsó percében kétszer is elkapta a lábát Gor, s amíg az elsőnél még sikerült kivédenie a támadást, a másodiknál már nem, így 3-0-s hátrányban ment szünetre. A pihenő után a török erősen passzív volt, de intése után ismét szépen támadott lábra, majd mögé került, ezzel már 5-0-ra vezetett. A hajrában Gulyás Zsombor továbbra is próbálkozott, de nem maradt ereje, hogy akciót csináljon, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.
    “Azt hiszem, a rutintalanságom miatt kaptam most ki. Első felnőtt világversenyem volt csak, s azt gondolom, hogy egy-két év múlva már meg tudok nyerni majd egy ilyen meccset. Előzetesen is egy-két győzelmet vártam magamtól, így elégedett vagyok az Eb-vel” – mondta  Gulyás Zsombor az MTI-nek.
    Pénteken korábban Németh Zsanett ötödik lett a nők 75 kilós kategóriájában, míg a 86 kilogrammos Veréb István később lép majd szőnyegre a bronzéremért a grúz Dato Marszagisvili ellen.
    A szabadfogásúaknál csütörtökön a nehézsúlyú (125 kg) Ligeti Dániel harmadik lett.

Leave a reply