Birkózó Eb – Németh Zsanett ötödik

image

Németh Zsanett az ötödik helyen végzett pénteken a nők 75 kilogrammos súlycsoportjában, a finnországi Vantaában zajló birkózó Európa-bajnokságon.

    A 19 éves versenyző a 2011-ben világbajnoki második Jekatyerina Bukinával csapott össze a harmadik helyért rendezett mérkőzésen. Előzőleg Wöller Ákos, a női válogatott kapitánya elmondta: az a terv, hogy az orosz ne tudjon a meccs elején akciót csinálni, még akár annak árán is, hogy versenyzőjét egyszer megintik az első három percben, a második szakaszban pedig meg kell próbálnia Némethnek felőrölnie riválisát.
    A találkozón aztán majdnem sikerült megvalósítani a tervezett taktikát. Németh kiválóan védekezett sokáig, s bár másfél perc után intették, úgy tűnt, csak 1-0-s előnnyel mehet a szünetre az orosz, ám 2:50 percnél Bukina gyönyörűen kikapta a magyar lábát, mögé került, majd megpörgette, így 1-0 helyett 5-0 volt Németh hátránya a meccs felénél.
    A folytatásban a fiatal magyar igyekezett akciót csinálni, ám ismét az orosz került mögé, és 7-0 után sem jött össze a pont.
    “Sajnos ez nem volt most jó. Simán le lehetett volna jönni a szünetre 0-1-gyel, de a kart sem igazán jól rakta Zsanett az egész meccsen, kár érte” – mondta Wöller Ákos a meccs után.
    A szótlan és láthatóan csalódott Németh Zsanett a veresége ellenére is pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el a felnőttek között, egyben a magyar női csapat egyetlen pontszerzője lett a finnországi Eb-n.
    A péntek esti programban Gulyás Zsombor (70 kg) a török Yakup Gor, Veréb István (86 kg) pedig a grúz Dato Marszagisvili ellen lép szőnyegre a bronzéremért.

fotó: mob.hu

Leave a reply