Birkózó Eb – Veréb István bronzéremért birkózhat

image

A világbajnoki bronzérmes Veréb István bronzéremért léphet szőnyegre este a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában, miután az elődöntőben gyors vereséget szenvedett az orosz Abdulrasid Szadulajevtől a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

    A két szép győzelemmel elődöntős szombathelyi sportolónak a csodagyerekként beharangozott orosz elleni meccse nem tartott sokáig, riválisa ugyanis gyorsan elérte a technikai tushoz szükséges különbséget.
    A meccs első percében Veréb próbált fogást találni masszív ellenfelén, de nem sok sikerrel járt, igaz, ekkor legalább szépen le tudott lépni Szadulajev támadásairól. Aztán egy percnél az orosz villámgyors lábratámadását már nem védhette, ráadásul még kétszer meg is pörgette őt ellenfele, s már 6-0-ra vezetett. A folyatásban Szadulajev továbbra is ellenállhatatlan volt, egy újabb lábfelszedés és mögé kerülés után megint pörgetett, a 10-0 pedig a meccs végét jelentette.
    “Nem nagyon tudtam megfogni ezt a fiút. Nagyon ügyes volt, sajnos így alakult. Azért jó lenne este egy bronzérmet nyerni” – mondta az MTI-nek Veréb, aki a meccs után jobb alkarját fájlalta, melyben szerinte elpattant egy ér.
    Veréb István a magyar idő szerint 17 órakor kezdődő éremcsatározásokban lesz legközelebb érdekelt, Gulyás Zsombor (70 kilogramm) és Németh Zsanett (75 kilogramm) ugyanakkor még a délelőtti programban is birkózik, miután mindkettejük ellenfele fináléba jutott.

Leave a reply