Birkózó Eb – Veréb negyeddöntős, Németh kikapott

image

A világbajnoki bronzérmes Veréb István legyőzte spanyol ellenfelét, s bejutott a legjobb nyolc közé a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában a Vantaaban zajló birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján. Németh Zsanett (75 kilogramm) kikapott a nyolcaddöntőben.

    A tavaly Budapesten bronzérmes szombathelyi birkózó az orosz származású, vb-ötödik Talmuraz Friev ellen mutatkozott be a kontinensviadalon, s elsősorban a második három percben nyújtott magabiztos birkózásával győzött.
    A találkozó nagy iramban kezdődött, egyértelműen a magyar volt az aktívabb a szőnyegen, a spanyol sportolót pedig gyorsan meg is intették, ám Veréb az intés után figyelmetlen volt, riválisa kikapta a lábát, s mögé került (0-2). A szakasz utolsó két percében akciót ugyan nem tudott csinálni a 26 éves magyar versenyző, ám fárasztotta ellenfelét, s az utolsó másodpercekben már nagyon közel került a mögé kerüléshez. Ami nem sikerült a szünet előtt, az sikerült szinte azonnal a pihenő után. Veréb lendületes birkózásával ekkor már nem tudott Friev mit kezdeni, s a több szép akciót is bemutató magyar végül 5-2-re győzött.
    A 19 éves Németh Zsanettnek előzetesen nem lehetett sok esélyt adni a kétszeres világbajnoki bronzérmes fehérorosz Vaszilisza Marzajuk ellen, ám a fiatal magyar két percig jól tartotta magát. Ezt követően aztán kijött a két versenyző közötti különbség: a szünetre már 5-0-ás előnnyel ment le a fehérorosz, aki aztán gyorsan eldöntötte a meccset, melyet végül tussal nyert meg. Németh Zsanett akkor folytathatja szereplését vigaszágon, ha legyőzője bejut a fináléba.
    Korábban Gulyás Zsombor (70 kilogramm) bejutott a nyolc közé, Sleisz Gabriella (63 kilogramm) viszont kikapott.

Leave a reply