Csehországban versenyzett az Epronex és a Tipográfia csapata

Csehországban versenyzett az Epronex és a Tipográfia csapata

Június 21-én a cseh Olomucban rendezett nyílt „Techniserv Cup” versenyen szerepelt az Epronex-BSS Oil Team csapata valamint a Tipográfia női sora.

A férfiakra tizenhárom kör, azaz mintegy bő 120 kilométer várt a kilenc és fél kilométeres pályán. Az Epronex-BSS Oil Team a Dina Dániel, Gönczy Gergő, Istlstekker Zsolt, Kiss Gergely, Orosz Gergő, Pápai Ádám és Solymosi Márton alkotta hetessel szerepelt. A több mint százfős mezőnyben a magyarok mellett a legerősebb cseh és szlovák csapatok is képviseltették magukat, de a végig szakadó eső sem könnyítette meg a résztvevők dolgát. A rajtot követően támadást támadás követett, a magyarok fegyelmezetten betartották a taktikai utasításokat, majd a hetedik körben Istlstekker Zsolt és Solymosi Márton került szökésbe. Az elmenés legnagyobb előny másfél perc környékén tetőzött, a bombaerős kerettel rendelkező cseh Elkov-Kasper kontinentális sor ellenben nem hagyta érvényesülni őket, így a korábbi próbálkozásokhoz hasonlóan ezt a szökést is megfogták.

Innentől Orosz Gergőért dolgozott a csapat, aki végül a tizenötödik helyen zárta az emelkedős mezőnyhajrát. A versenyt a cseh Adam Toupalik (Elkov-Kasper) nyerte.

A hölgyekre bő nyolcvan kilométer várt, ők kilenc kört abszolváltak. A Tipográfia színeit ezúttal Hajdú Fanni, Kapott Szonja és László Tamara képviselték, míg az Epronex-BSS Oil Team szerelésében Pomucz Edina állt rajthoz.

A versenyt mondhatni a papírformának megfelelően a lengyel Mat-Atom Deweloper csapata kontrollálta, ami ki is fizetődött számukra, hisz Monika Brzezna győzött, miközben László Tamara a 14., míg Kapott Szonja a 21. helyen zárt.

Forrás: www.bringasport.hu – RSS

Tags: