Diósdi párharc dönt a Győr ellenfeléről

Diósdi párharc dönt a Győr ellenfeléről

A Miskolc Steelers és az NBA Crushers mérkőzik meg egymással az Absolute Live Divízió I. fináléjáért.

Egy hét alatt sok víz folyta le a Dunán. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése és a járványhelyzet miatt kiadott kormányrendelet alapján változás történt a magyar amerikai futball bajnokságok lebonyolításában. A Divízió II. félbeszakadt, az utánpótlás viadalokkal egyetemben. Az első osztályban visszalépett a Budapest Wolves 2, a DEAC Gladiators pedig csak egy hét halasztással tudta volna vállalni a szereplést az elődöntőben. A Győr Sharks ezzel már biztosan döntős, míg a másik finalista kilétéről még egy mérkőzés dönt egy semleges helyszínen, Diósdon.

1-4

A Miskolc Steelers az utolsó alapszakasz-meccsén harcolta ki a playoff részvételt a DEAC Gladiators otthonában. Vasyl Yordan továbbra is remek formában van. Charles Worttel pedig nagyon jó az összhangja a pályán, amit a Debrecen ellen szerzett három közös TD-jük is bizonyít. Emellett a defense is féken tudta tartani a sokoldalú debreceni passzjátékot is, ami óriási előrelépés a Győr elleni találkozóhoz képest. Az acélosoktól megszokott jó játék tehát megérkezett a playoffra.

fc064dc30e9666981487e344fe070abe_wm_0.5

A Szombathelynek viszont némileg felboríthatta a felkészülését az, hogy a farkasok végül visszaléptek, hiszen az elmúlt hetek arról szólhattak, hogy a fővárosiak ellen készülhetnek. A Steelers ellen pedig nem lesz olyan egyszerű azt játszani, amit szeretnének. Bár a defense eléggé fizikális és feladhatja a leckét a borsodiak támadófalának, de az offensenek így sem lesz egyszerű átjátszani a miskolciak védelmét.

Fotók: Derencsényi István, Vágvölgyi Bálint
Grafika: Hungarian Football

Miskolc Steelers – Diósd Saints
Időpont: november 15. (vasárnap), 14.00
Helyszín: DTC-pálya (Diósd, Pacsirta utca 29.)
Belépő: zárt kapus

 

Forrás: http://mafsz.org – RSS