Döntőre pályázik a jubiláló Cowbells 2

Döntőre pályázik a jubiláló Cowbells 2

A Kolomposok másodikszámú alakulata már az ötödik évét tapossa a Powerade Divízió I-ben és ezúttal már nyugodtabb körülmények között készülhet.51172473_10218164141363957_1959767326324686848_n

Évről évre egyre erősebb formát mutat a Budapest Cowbells 2 a másodosztályban. Ez többek között annak is köszönhető, hogy a Kolomposoknál rengeteg olyan játékos tűnik fel, akik érdemesek lehetnek a Hungarian Football League-ben (HFL) való szerepeltetése. Ezek az újoncok és juniorok tavaly is rengeteget tettek annak érdekében, hogy kiharcolják a rájátszásba jutást. Olyan csapatokat vertek meg, mint a DEAC Gladiators vagy a Nyíregyháza Tigers. Viszont többek között az Eger Heroes dolgát is megnehezítették a fővárosiak.

„Azt gondolom kihoztuk a tavalyi keretből, amit lehetett támadó és védő oldalon egyaránt” – vélekedett a 2019-es idényről Balog József vezetőedző. – „Sok tehetséges újonccal kezdtük meg a szezont tavaly, akikből stabil kezdők váltak az idény végére. A háttérben elég kaotikus volt a tavalyi évünk, nehéz volt a felkészülés, pályagondok hátráltattak minket folyamatosan, nem tudtunk száz százalékban csak a focira koncentrálni, de így is szépen teljesítettek a fiúk, és mint akkor is most is büszkék vagyunk rájuk.”

 

A Kolomposok idén is sok újoncot és fiatalt fognak pályára küldeni, főleg nekik kell jól teljesíteniük, hogy minimum a rájátszást elérjék. De nagy változás, hogy erre a szezonra már a megoldódtak a pályagondok, hiszen a Tichy Lajos Sportcentrum ideális körülményeket biztosított az együttes alapozásához.

„A felnőtt programunknak köszönhetően folyamatosan változik a kettes csapat kerete. Akiket érdemesnek talál Karim Trabelsi edzői gárdája azonnal kiemelik tőlünk és megkezdik a beépítésüket a HFL-csapatba. A támadósorunk mindenképp hatékonyabb lesz idén, mint tavaly volt, ez már az edzéseken is látszik. A védelemben nehezebb dolgunk van, sok lesz az újonc és a HFL-keretből sem kapjuk meg azt a segítséget, amit eddig, mert szerencsére vagy éppen szerencsétlenségünkre náluk lényegében a teljes kezdősor válogatott játékosokból áll, így a versenyszabály értelmében nem igazolhatók alacsonyabb osztályba. A speciális egységünk a legjobb kezekben van, sok pontot várok tőlük és sok megszerzett labdát. Ami viszont nagyon fontos, hogy a felkészülésünk egy kicsit nyugodtabban zajlott. Nagy könnyebbség, hogy végre van ’saját’ pályánk, tudjuk szervezni a dolgainkat és nem kell igazodnunk senkihez. A tervek szerint haladunk” – bizakodott a szakvezető.

Cowbells-Tigers_20190526140830_DSC_4871

Bár a jubiláló Cowbells 2 kimondott célja, hogy az eddigi legjobb szereplését akarja produkálni, az alapszakaszban egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Hazai környezetben a DEAC Gladiators, a Nyíregyháza Tigers, valamint a Budapest Titans lesz az ellenfél, míg idegenben az NBA Crushers-zel, a Budapest Wolves-zal és a DAK Acél Gorillaz-zal kell megmérkőzniük. A szakvezetőt azonban mégsem az erős ellenfelek aggasztják.

„Egyedül a szezonkezdéssel nem vagyok kibékülve” ­– jelentette ki Balog József. – „Félek a kora tavaszi szeszélyes időjárás miatt a szombathelyi sárdagasztástól, de hátha szerencsénk lesz és csapadék nélkül kezdhetjük meg a menetelést. A sorsolás úgy gondolom kedvezően alakult számunkra idén, egyedül a Wolves 2-es csapatával nem játszottunk a közelmúltban, mindenki mást ismerünk és a legjobb tudásunk szerint fogunk készülni ellenük. Mivel ez lesz a jubileumi 5. szezonja a Cowbells-nek idén is mindenképp szeretnénk elérni a rájátszást, de bizakodó vagyok, hogy ha a szezon végére össze tud úgy állni a védelem, ahogy én azt szeretném, akkor nem fogjuk könnyen adni a bőrünket és jó eséllyel pályázunk a döntőre, ami egy méltó lezárása lenne az elmúlt 5 évnek!”

Cowbells-Tigers_20190526130053_DSC_4615

A Budapest Cowbells 2 vívja majd a nyitómérkőzést ebben a szezonban, ám már ekkor igen nehéz feladat előtt áll, hiszen a címvédő NBA Crushers otthonában kell helytállnia.

Fotók: Váradi-Király Fotó

A Budapest Cowbells 2 2020-as alapszakasz mérkőzései a Powerade Divízió I-ben:
Március 14. (szombat): NBA Crushers (idegenbeli)
Március 29. (vasárnap): Budapest Wolves 2 (idegenbeli)
Április 11. (szombat): DEAC Gladiators (hazai)
Május 10. (vasárnap): Nyíregyháza Tigers (hazai)
Május 30. (szombat): DAK Acél Gorillaz (idegenbeli)
Június 21. (vasárnap): Budapest Titans (hazai)

cowbellsAlapítás éve: 2015
Hazai pálya:
Tichy Lajos Sportcentrum (Budapest, Katona József utca 3.)
Edzői stáb: HC/OC Balog József, DC Czirkos Dániel, OL/ST Értékes Christos

Forrás: http://mafsz.org – RSS