Eger lenne az első lépcsőfok

Eger lenne az első lépcsőfok

Eger lenne az első lépcsőfok

Maxx Race Team – 9. Eger Rallye

Velenczei Ádám – Apkó András

 

Az ezüstnél szebben csillog az arany – nem is vitás. Érthető, ha a fiatal és tehetséges pilóta, Velenczei Ádám is begyűjtené a nemesebb fémmel bevont érmet a tavalyi, Rali Túra Bajnokságban elért 2. helyezés mellé. A Maxx Race Team versenyző hűséges társával, egy Mitsubishi Lancer Evo IX-essel, és Apkó András személyében új navigátorral valósítaná meg ezt az elképzelését. Álmainak eléréséhez az első lépcsőfokot az április 5-7. közötti, 9. Eger Rallye takarná.

 

Velenczei Ádám: Két évvel ezelőtt már mentem egyszer a hevesi viadalon, egy Mitsubishi Lancer Evo VI-ossal. Akkor nagyon jól indult számunkra a verseny, egészen az utolsó gyorsasági szakaszig – a cél előtt 300 méterrel, technikai probléma miatt estünk ki. A 2011-es Eger Rallye volt az első RTE versenyük, ahol a 2. helyről kellett feladniuk a küzdelmeket. Szeretnék most kibékülni az egri pályákkal, s remélem, visszaadják a két éve elvett szerencsémet.

A Rali Túra Bajnokságot idén se cseréltem le – a tavalyi ezüstérmem után szeretnék 2013-ban is jól szerepelni. Ebben nagy segítségemre lesz új navigátorom, Apkó András, aki egy igazán tapasztalt versenyző. A kocsin semmit sem változtattunk, csupán egy általános felkészítést kapott, s már készen áll az aszfaltkoptatásra. A futam előtt szeretnénk még tesztelni, mert sok volt ez a 3 hónapnyi szünet, vissza kell rázódnunk a rallyritmusba.

A szakaszok a Rali Túra Bajnokság többi futamához viszonyítva hosszabbak és élvezetesebbek, így különösen várom a versenyhétvégét. Nehéz megsaccolni, hogy hová várhatnánk magunkat eredményileg, hiszen az időjárás felboríthat minden taktikát. Folyamatosan nézem a jelentéseket: hol esőt mond, hol száraz körülményeket jósolnak – mindent a gumiválasztás fog eldönteni. A Szilveszter Rallyból kiindulva fekszik nekem a nedves aszfalt, ezért jobban örülnék neki, ha egész nap esne, és vizes pályán kellene teljesíteni. Ennek ellenére szeretnénk a dobogón végezni!

Apkó András: A harmadik Eger Rallyemnak vágok neki a hétvégén, s ugyanolyan izgalommal várom ezt a futamot is, mint az eddigieket. A szakaszok között vannak tempós, illetve rosszabb minőségű részek is, de összességében nagyon élvezetesek – már az első pillanatban elnyerték a tetszésemet. Meglátjuk, esőben, vízben mi változik majd meg rajtuk, ugyanis a hétvégére esőt mondanak. Én azért bízom benne, hogy az égiek mellénk állnak majd, és száraz körülmények között tudunk majd versenyezni. Őszintén szólva én ennek az utóbbi alternatívának jobban örülnék, mert száraz aszfalton nagyobb a tempó, biztonságosabb és nincs meg a veszélye annak, hogy eltaktikázzuk magunkat a gumiválasztásnál.

Az elmúlt két évben előfutó voltam, Magda Róbert oldalán, és a közönség szórakoztatása miatt autóztunk. Idéntől fogva ez más lesz, hiszen Ádámmal komoly terveink vannak. A 9. Eger Rallyera a célunk a futamgyőzelem, év végén pedig a bajnoki cím megszerzése. Igaz, nem lesz egyszerű dolgunk, mert nagyon erős a mezőny – sok kiváló pilóta áll majd rajthoz, jó autókkal, de felvesszük velük a kesztyűt, és bátran fogunk küzdeni!

 

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com; web: www.maxxraceteam.hu

Eger lenne az első lépcsőfok

Leave a reply