Egyetemi 7-es rögbi Európa-bajnokságot rendez Gödöllő

Egyetemi 7-es rögbi Európa-bajnokságot rendez Gödöllő

image Egyetemi 7-es rögbi Európa-bajnokságot rendez július 22. és 25. között Gödöllő.

    Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón közölte, hogy a rögbi olimpiai versenyszámának kontinentális egyetemi viadalán hétfős csapatok versengenek majd egymással. Az elnök kitért arra, hogy a gödöllői Táncsics Mihály utcai sportközpontban sorra kerülő versenyre az európai felsőoktatási intézmények által delegált 12 férfi és 7 női csapat nevezett, ez rekord a kontinensbajnokság és rögbi szakág történetében.
     Az eseményen a magyar színeket a Szent István Egyetem játékosai képviselik, ezen kívül bolgár, svájci, német, spanyol, francia, grúz, olasz, portugál, török, orosz és ukrán felsőoktatási intézmények csapatai szerepelnek az indulók között.
     A magyar férfi egyetemi rögbi válogatott 2013 óta harmadszor vesz részt az egyetemi Eb-n. A csapat játékosa, Füleki Erik szerint céljuk, hogy legalább négy együttest megelőzzenek a mezőnyből. A nők most debütálnak a kontinensbajnokságon, Gyolcsos Mária, a Magyar Rögbi Szövetség női szakágért felelős menedzsere a középmezőnybe várja a hazai csapatot.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply