Együttműködési megállapodást kötött a MOATSZ és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

Együttműködési megállapodást kötött a MOATSZ és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet

image

 A Kárpát-medencében lakó, de határon túl élő magyar asztaliteniszezők bevonása a magyar versenyrendszerbe az egyik fő célja annak a stratégiai együttműködési megállapodásnak, amelyet szerdán írt alá a Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

    Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke az ez alkalomból tartott sajtótájékoztatón elmondta: a szövetség Kárpát-medencei nyitásának köszönhetően ezentúl a külhoni magyar nemzetiségű versenyzők is indulhatnak a magyar bajnokságon, a Top 12-n és valamennyi magyarországi viadalon. Az elnök hozzátette: a szövetség célja, hogy a határon túli magyarok ne csak a lelki kötődés és a hazai versenyrendszer szervezettsége, hanem a jobb feltételek miatt is döntsenek úgy, hogy az anyaországban kívánnak versenyezni, s a magyar válogatott mezét kívánják felhúzni. 
    Nátrán Roland szerint az együttműködéssel az egyik cél a határon belüli és kívüli sportágfejlesztési koncepciók összehangolása, s ezáltal a szakmai bázis kiszélesítése.
    “Mivel a környező országokban kifejezetten magas szintű szakmai munka folyik, így erősödhet a versenyhelyzet, amely a sportág fejlődését szolgálja” – jelentette ki.
     Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke úgy fogalmazott, a kormány célja, hogy a 20. századi problémákra a 21. századi modern módszerekkel adjon választ. Felhívta a figyelmet, hogy ezentúl egy külhonban élő magyar úgy vehet részt a magyar versenyeken, hogy nem kell átköltöznie.
     “Ezzel a lépéssel most egy olyan esélyt nyitottunk, amely erősíti a nemzeti integrációt, s amelyre egy hónappal ezelőtt még nem volt lehetőség” – emelte ki Szász Jenő, aki korábban Székelyudvarhely polgármestere volt.
    Hozzáfűzte: a sportszövetségek közül az asztaliteniszé az első, amely ezt a lépést megtette, de a jövőben más szakszövetségekkel is hasonló megállapodást terveznek kötni, s hosszabb távon az élet minden területén összefüggő Kárpát-medencei hálózatot építenek.
    “Nem mindegy, hogy 10 vagy 12,5 milliós közösségből választhatunk, ha jól rendezkedünk be, ezentúl 25 százalékkal több az esélyünk a jó eredmények elérésére” – állapította meg a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.
    Amint a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke elárulta, folyamatban vannak a tárgyalások arról, hogy két határon túli tehetséges utánpótláskorú versenyző – egy fiú és egy lány – a jövőben a magyar válogatott színeiben versenyezzen. Neveket és országokat nem mondott, csupán annyit, hogy a hazai szövetség már áldását adta, s a kérdés a nyár végére dőlhet el.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply