Elindult az első online HFL bajnokság

Elindult az első online HFL bajnokság

A koronavírus miatt Európában is megállt az élet, a kormányok által meghozott intézkedések következtében pedig a többi sportághoz hasonlóan az amerikaifutball-bajnokságok is szünetelnek. A Magyar Amerikai Futball Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő magyar bajnokság is erre a sorsra jutott, jelen pillanatban május 15-ig biztosan nem lesznek mérkőzések hazánkban.

Amíg a játékosok és edzők, a szurkolókkal együtt arra várnak, hogy enyhüljenek a szigorítások és esetleg elindulhasson a szezon, addig a MAFSZ, a HFL csapatokkal együtt elindítja az első MAGYAR ONLINE BAJNOKSÁGOT, amelyben a hat gárda – Budapest Cowbells, Budapest Wolves, Fehérvár Enthroners, Győr Sharks, Kijev Capitals, Miskolc Steelers – játékosai vesznek majd részt, az eredeti bajnokság kiírásával megegyező módon lebonyolított versenysorozatban. A nyitóadást ide kattintva tekinthetik meg az érdeklődők.

Az első mérkőzést Szabó Tamás a Budapest Cowbells játékosa, és Hegedűs Máté, a Budapest Wolves játékosa játszotta egymás ellen. A mérkőzést visszanézni ide kattintva lehet.

EURÓPAI AMERIKAIFUTBALL-KÖRKÉP

Most pedig nézzük meg, hogyan alakult a bajnokságok sorsa eddig a szomszédos országokban és Európában. A HFL-ben is szereplő Kijev Capitals, az ukrán bajnokságban sem léphet pályára, az általános tilalmaknak köszönhetően, ezért a hagyományosan április elején induló sorozatot Jurij Hundics, az ULAF elnöke április 16-án idén őszig elhalasztotta, a cél azonban továbbra is az, hogy idén megrendezésre kerüljön.Névtelen

A Fehérvár Enthroners a hazai kiemelt osztály mellett az osztrák bajnokságban is szerepel, a helyzet azonban ott sem sokkal jobb, a szezon legkorábban a sógoroknál is ősszel kezdődhet majd el.

Az osztrák sportminiszter, Werner Kogler bejelentette, hogy a non-kontakt sportágak április végén elkezdhetik az edzéseket, a kontakt sportágak azonban még nem kapnak erre engedélyt. Ennek fejleménye, hogy a XXXVI. Austrian Bowl 2020. július 20. helyett, csak 2021-ben kerül megrendezésre. Az AFBÖ, vagyis az osztrák amerikaifutball-szövetség elnöke Michael Eschlböck a nehézségek ellenére optimista és nagyon bízik az őszi szezonban.

A halasztás mellett döntött Európa legerősebb bajnoksága, a német is, ahol legkorábban július közepén indulhat el a szezon. Csehországban ez az időpont augusztus 15, míg Nagy Britanniában a következő döntés május 31-én lesz. Az északi országok közül Norvégia és Svédország is augusztus 15-re tervezi a kezdést.

NévtelenVannak azonban bajnokságok, amelyekben idén már nem játszanak mérkőzést. Olaszországban és Spanyolországban már törölték a szezont, amely érthető, hiszen ebben a két országban a mai napig súlyos a helyzet. Hozzájuk csatlakozik még Svájc, Franciaország és Szerbia is, ahol már lezártnak tekintik az idei amerikaifutball-szezonokat.

Itthon továbbra is törekszik a Szövetség arra, hogy a mérkőzések meg legyenek tartva. Jelenleg a csapatvezetőkkel és a játékvezetői bizottsággal közösen dolgoznak egy olyan lebonyolításon, ami minden igényt kielégít.

Forrás: http://mafsz.org – RSS