Először lennének bajnokok a Zúzók

Először lennének bajnokok a Zúzók

A Szombathely Crushers és a Szekszárd Bad Bones mérkőzik meg egymással a Powerade Divízió I. döntőjében.

Rögös út vezetett mindkét csapat számára, míg kiharcolták a Pannon Bowlon való részvételt. A szezon elején mindenki a Rosszcsontokat várta a fináléba. Ez be is vált, de az idény elrajtolásakor még nem sokan számítottak arra, hogy a Zúzók is itt lesznek.

36830222_1982107385147385_2527835029631926272_o

Ráadásul a Crushers lesz a házigazda! A Szombathely teljesítménye egyértelműen kimagasló volt a másodosztályban. Veretlenül nyerték meg az alapszakaszt és a legkevesebb pontot is engedték. Ez főleg annak a fizikális védelemnek köszönhető, amelyen nagyon kevesen találtak rést a szezon során. Erre csak a Gladiators és a Bad Bones volt képes, mindkét alakulat majdnem meg is verte a Szombathelyt. A Crushers az elődöntőben a megtizedelt Gladiátorok futottak össze ismét, és ha nehézkesen is, de kiharcolták a jogot, hogy a Pannon Bowlban szerepeljenek.

DSC_5548

A Szekszárd Bad Bones-nak nagyon meleg volt a pite az elődöntőben. Hazai pályán ugyanis a szünetben 16-0-ra vezetett a Budapest Cowbells 2. Majd összekapta magát Bachrathy Kornél együttese és remek második félidei teljesítményüknek köszönhetően fordítottak a Rosszcsontok. A szezont egyébként jól is kezdték, jöttek a magabiztos sikerek, majd a Crushers elleni találkozót követően döcögni kezdett a gépezet. Talán a Gladiátorok ellen nyerték vissza önbizalmukat. De vajon kitart-e ez a fináléban is, hiszen a Bad Bones először küzdhet a másodosztály aranyáért, és korábban egy osztállyal lejjebb már elvesztett egy döntőt.

Fotók: Makranczi László, Váradi Barna és Király Etelka
Grafika: Hungarian Football

Szombathely Crushers-Szekszárd Bad Bones
Időpont: július 15. (vasárnap), 15.00
Helyszín: SzSE-pálya (Szombathely, Markusovszky utca 6. )

Tatár István, a Szombathely Crushers támadóegységének a kapitánya: Nagyon jó érzés hogy döntőt játszhat a csapat. A szezon elején azt a célt tűztük ki, hogy mindent adjunk bele és az erős közép mezőnyben végezzünk, hiszen ez az első évünk a Divízió I-ben. Szerencsére a rengeteg munka és az újoncok beépítése kifizetődött és a vártnál jobb eredményt hozott. A Szekszárdtól egy kemény meccset várunk. Igaz, hogy legyőztük őket az alapszakaszban, de nem becsülhetjük alá őket. Kemény csapat. Mi megpróbálunk még keményebbek lenni, és a lehető legkevesebb hibával játszani. Ha mindez sikerül, akkor győzhetünk. A csapat most úgy gondolom, hogy a legösszetartóbb és a legjobban összekovácsolt egység. Összhang van az irányító és az elkapók között. A futójáték is működik. A támadófal ilyen erős még nem volt a szezonunkban. A védelmünk szerintem a legstabilabb a ligába, ezt a számok is bizonyítják. Szerintem készen állunk a Döntőre.

Bachrathy Kornél, a Szekszárd Bad Bones vezetőedzője: Az utóbbi két mérkőzésünk szerintem megadta azt a lökést, ami egy jól sikerült döntőhöz szükséges. Mentálisan erősebbek vagyunk, mint ahogy korábban gondoltam. Hasonló képességű csapatok lesznek a pályán, az alapszakaszi meccsünk is végig szoros volt. A Crushers a Divízió I. legfizikálisabb csapata –még facebook szavazásokban is lenyomnak mindenkit–, de mi sem maradunk le tőlük sokkal. Kevés pontra számítok, az fog dönteni, hogy ki tudja valahogyan feltörni az ellenfél meglehetősen masszív védelmét. Az jó hír, hogy minimális a sérültjeink száma, így szinte komplett csapattal vághatunk neki a finálénak. El akarjuk hozni Szombathelyről a Pannon Bowl trófeát és ezért mindent meg fogunk tenni.Powerade Divízió I. logó

Forrás: http://mafsz.org – RSS