Először lesznek importok Debrecenben

Először lesznek importok Debrecenben

Elkapó és defensive tackle posztra hoztak amerikai játékosokat a Gladiátorok, akik idén rájátszásba jutnának.

Minden téren felejthető felnőtt szezont produkált a DEAC Gladiators 2019-ben. A cívisvárosiak közel álltak a kieséshez, de végül az egyetlen győzelmük megmentette őket, így idén is folytathatják a Powerade Divízió I-ben. Már tavaly nyáron gyökeres változások is történtek a csapatnál, Hanász Róbert vezetőedző ugyanis távozott. A helyét pedig Gyarmati Ottó vette át. Vele és az új szakmai stábbal pedig meglett az első siker, a junior bajnokságban ezüstérmet ért el a DEAC.

„A tavalyi évben hatalmas változáson ment át a csapat, de mindenképp pozitív irányba fordultunk, csak sajnos van, hogy egyet hátra kell lépnünk ahhoz, hogy kettőt tudjunk előre ugrani” – mondta Gyarmati Ottó. – „Az idei szezontól remélhetőleg érzékelteti a pozitív hatását az eredményekben is a DEAC-hoz való csatlakozás. Nagyjából mindenhol változtatásra volt szükség: a vezetőktől a játékosokig, de ezeket megléptük és túlléptünk a kritikus időszakon. Számomra hatalmas felelősség vezetőedzőnek lenni, de egyben izgalommal teli. Nagy reményekkel vágunk neki az idei szezonnak. Időben megterveztük a felkészülésünket, és sikerült is végrehajtani amit elképzeltünk, persze mindig vannak hiányérzetek. A felkészüléssel nagyon elégedett vagyok, nyugodt szívvel vágunk bele a szezonba, bízok a csapatban, a játékosokban, hogy mindenki kihozza a maximumot magából.”

deac_gladiators_nyiregyhaza_tigers_20190331-23

Debrecenben a szakmai stábot érintő változások mellett másra is szükség volt ahhoz, hogy a csapat játékosai újra elkezdjenek reménykedni abban, hogy képesek fordítani a 2019-es esztendőn. Talán a legnagyobb újdonság, hogy két import játékossal, Lennox Greennel (elkapó) és Johnathan White-tal (defensive tackle) megerősítették a keretet a Gladiátorok. Ráadásul ennek a különlegessége, hogy a DEAC segítségével egyetemi hallgatók lehetnek szeptembertől.

„Nagyjából minden évben kicserélődik a csapat fele, de azért azt jó látni, hogy egy bizonyos mag megmarad, ami viszont számomra még fontosabb, hogy ez a mag egyre nagyobb. Egyre többen veszik ki a részüket a mindennapi feladatokból is, ami szintén a fejlődést szolgálja. Szerencsére az utánpótlásban idén se maradtunk el, sőt, már egészen 13 éves kortól járnak hozzánk hétről-hétre edzésre óriási lelkesedéssel és kitartással. Nekik külön flag-football edzéseket tartunk. A csapat életében először idén két amerikai játékossal erősödött a keretünk. Hatalmas segítség ez nekünk, hiszen végre edzésen is testközelből tapasztalhatjuk a magasabb szintű játékot. A srácok nagyon komoly játékerőt képviselnek, mindemellett hatalmas alázattal vannak a sport iránt, első perctől rendkívül segítőkészek és nem mellesleg emberileg is nagyon könnyű velük kijönni” – részletezte a szakvezető.

20200312 01 021 DE, BS

Az összes csapat közül talán a legkiegyensúlyozottabb sorsolása a Gladiators-nak van, hiszen szinte kéthetente van meccsük. Viszont az ő alapszakaszuk már az Egyetemi világbajnokság előtt véget ér, így bizonyos forgatókönyveknél nem az ő kezükben lehet a rájátszásba jutás sorsa. A DEAC hazai pályán a Budapest Wolves 2-t, az Eger Heroes-t és a Dabas Spaks-ot fogadja. Emellett a cívisvárosiakra vár két budapesti (Cowbells 2, Titans) és egy nyíregyházi túra.

„Remek sorsolást kaptunk” – jelentette ki Gyarmati Ottó. – „Kéthetente meccs, nincs hosszú szünet, sem pedig rohanás két meccs között. Mindig lesz időnk felkészülni az aktuális ellenfélből, tudunk edzéseket tartani, elemezni. Próbálunk viszont a realitások talaján maradni. Mindenképpen pozitív mérleggel szeretnénk zárni a szezont, de úgy gondolom a rájátszás sem lehetetlen.”

1-36

A DEAC Gladiators március 15-én kezdte volna a bajnokságot, amikor is a Budapest Wolves 2-t látták volna vendégül. Ám a Magyar Amerikai Futball Szövetség határozata alapján, a koronavírus elterjedése miatt a hétvégi bajnoki elmaradnak.

Fotók: Bódi Sándor, Derencsényi István, Szolnoki Annamária

A DEAC Gladiators 2020-as alapszakasz mérkőzései a Powerade Divízió I-ben:
Március 15. (vasárnap): Budapest Wolves 2 (hazai) ELMARAD
Március 29. (vasárnap): Nyíregyháza Tigers (idegenbeli)
Április 11. (szombat): Budapest Cowbells 2 (idegenbeli)
Április 26. (vasárnap): Eger Heroes (hazai)
Május 10. (vasárnap): Dabas Sparks (hazai)
Május 23. (szombat): Budapest Titans (idegenbeli)

Színes világos háttérAlapítás éve: 2006
Hazai pálya: Agrár Campus (Debrecen, Böszörményi út 138.)
Edzői stáb: Gyarmati Ottó -HC, Molnár Gábor Marcell- OC, Kovács Zoltán – DC, Fülep Csaba, Ábrán Szabolcs, Roják Richárd, Márkus Attila
Távozók: Hanász Róbert, Dobrosi Zsolt, Szabó Krisztián
Érkezők: Johnathan White, Lennox Green Jr, Gabriel Barbosa, Farkas Sándor, Vasadi Mihály, Horai Krisztián

 

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS