Fogy a játékosállomány Dunaújvárosban, de így is rájátszás a cél

Fogy a játékosállomány Dunaújvárosban, de így is rájátszás a cél

Új irányító lesz idén a Gorillaz-nál, de rövid a kispad az kohászvárosiaknál.

Ha a Divízió I-ben szerepel a DAK Acél Gorillaz, akkor biztosra mehetünk, hogy ez az együttes ott találja majd magát a playoffban. A Hungarian Football League-es (HFL) kaland után tavaly ismét a másodosztályban indultak a Gorillák és a rájátszás meg is lett. Ott azonban az Eger Heroes jelentette a végállomást. Voltak kiemelkedően jó meccsei a Gorilláknak, de nem mindig sikerült ezt a jó teljesítményt fenntartani.

„Azt a ’szégyent’ nem akartuk megérni, hogy a Gorillaz lemegy a Divízió II-be, csakhogy nyerjen” – jelentette ki Bachrathy Kornél klubelnök. – „Ott sok mindent nem tanulhatnak az új játékosok, nem beszélve a régiekről. A fejlődéshez kellenek a nehéz mérkőzések. A keret nagy része kicserélődött, sok tekintetben gyengültünk a korábbiakhoz képest. Nyugodtan kimondhatjuk, hogy a valaha volt leggyengébb Gorillaz kerettel álltunk ki 2019-ben. Sokat elmond a csapatról, hogy így is elődöntőbe jutottunk. Aki ott volt megtette a magáét, nincs hiányérzetem, de ez egy fizikális sport, ahol meg kell nyerni az egy az egyeket az ellenféllel szemben a győzelmekhez. A jobbak ellen pedig ez már nem sikerült kellő számban. Így is sok szoros mérkőzést játszottunk, voltak kiemelkedő teljesítmények, de összességében a végére már olyan szűk lett a keret, hogy bravúr lett volna döntőbe jutni.”

0000001175

A keret valóban átalakult a korábbi évekhez képest. Rengeteg újonc csatlakozott és természetesen sokan már abbahagyták a sokszoros Divízió I-es bajnokcsapatból. Még Jeszenszki Dávid is távozott, pedig tavaly jó teljesítményt nyújtott addig, amíg meg nem sérült. Ettől függetlenül a kispad továbbra sem túl hosszú. Ebből kell gazdálkodnia Bachrathy Kornélnak, aki idén is ellátja a vezetőedzői feladatokat.

„Remek szezont játszott ’Walky’, de nagyon rossz pillanatban sérült meg, lendületben voltunk addig, onnantól viszont ’beomlott’ a csapat” – emlékezett vissza Bachrathy Kornél. – „Nem segít ha két karkörzés után kell beállnia a 40 éves edzőnek irányítani a Szombathely ellen, mentálisan eléggé padlót fogtunk. Az elődöntőre azért összeszedtük magunkat, felépült Jeszenszki is, ahol nem is játszott rosszul, így végül nem ez számított, hanem hogy darabra is elfogytunk. Sajnos viszont nem nagyon erősödtünk. Úgy tűnik tovább folytatódik a trend, hogy minden évben a Gorillák nevezik a legkevesebb játékost minden osztályt egybevetve. Talán leszünk 30-an, de az a maximum. Irányító poszton ’0 km-es’ játékossal futunk neki a szezonnak, Hegedűs Máté Kalocsáról veszi át a karmesteri pálcát. De ez csak elsőre tűnik negatívumnak, mivel úgy gondolom a jelenlegi legjobb magyar irányító alapanyag a 20 éves játékos, pár éven belül a legjobbak között lehet. A védelemben több a kérdőjel, nem elég erős a falunk, sokat dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a legjobb sémát.”

118119

A Gorillaz-nak egyértelműen nem könnyű a sorsolása, hiszen azonnal a bivalyerős Szombathely Crushers otthonában kezdenek a Duna-partiak. Emellett idegenben még játszanak a Budapest Wolves 2-vel és az Eger Heroes-zal. Hazai környezetben pedig a Budapest Titans-t a Budapest Cowbells 2-t, illetve a Nyíregyháza Tigers-t fogadják.

„Sosem érdekel a sorsolás, teljesen mindegy hogy jönnek az ellenfelek és a meccsek, mennyi a pihenő. Mindig a playoff az alapelvárás, ha Divízió I-ről van szó Dunaújvárosban. Sokkal jobban szeretek jó csapatok ellen játszani és a játékosaink többsége is azt gondolom így van ezzel. Csak azoknak a győzelmeknek van valódi értéke. A legfőbb cél, hogy ne legyen sok sérültünk. Ilyen alacsony létszámnál ez a kulcs. Sajnos eddig nem állunk jól, van pár sérültünk már a felkészülés során is. Ha ebben szerencsénk lesz nem szakad meg a 2009 óta íródó sorozat, újra ott lehetünk a Divízió I. rájátszásban. Hiába vagyunk kevesen, még így is több a tehetség a csapatban mint a mezőny többségénél. Végül úgyis 11-11-ben játszunk, ha bírják a fiúk nem számít milyen hosszú a pad. Álmokat nincs értelme kergetni, a Crushers toronymagas favorit, nem látom, hogy akár csak megközelítené őket bárki. A többiekkel pedig idén is szoros meccseket várok, azokra a derbikre kell igazán felkészülnünk” – fejezte be mondandóját a klubelnök

118118

A DAK Acél Gorillaz idei első meccse óriási kihívásnak minősül, ugyanis március 28-án a Szombathely Crushers otthonába látogatnak a Gorillák.

Fotók: Duol

A DAK Acél Gorillaz 2020-as alapszakasz mérkőzései a Powerade Divízió I-ben:
Március 28. (szombat): Szombathely Crushers (idegenbeli)
Április 18. (szombat): Budapest Titans (hazai)
Május 3. (vasárnap): Budapest Wolves 2 (idegenbeli)
Május 17. (vasárnap): Eger Heroes (idegenbeli)
Május 30. (szombat): Budapest Cowbells 2 (hazai)
Június 21. (vasárnap): Nyíregyháza Tigers (hazai)

24174572_1773368719342997_4017697239454182322_nAlapítás éve: 2007
Hazai pálya: Dunaújváros, Sport utcai műfüves pálya
Edzői stáb: Bachrathy Kornél (HC), Tóth János (erőnléti edző), Szabó Ferenc (ST)

 

 

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS