Görbics Gábor újból a ringbe készül!

Görbics Gábor újból a ringbe készül!

image A Titán SE válogatott kick-box Európa-bajnoka különös egyéniség. Állandóenergia, izeg-mozog, vibrál. Egy győztesen, nagy csatákkal megvívott Európa-bajnokság után azt hinné az ember, hogy kipiheni a felkészülés, a küzdelmek és a hosszú út fáradalmait, de nem…!

       Szép és hosszú eredmény listával rendelkezik. A megszerzett Európa-bajnoki címet hova tudja tenni ebben a sorban, hogyan értékelné?
– Érdekes kérdés, még nem is gondolkodtam rajta. Hát…nehéz volt! Nagyon! Nehezen hoztam a súlyomat, a hosszú utazás, Bilbaoba, folyamatosan megtartani ezt a versenysúlyt, hátráltatott egy megfázásos betegség, vissza kellett fogni a folyadékot és az étkezést. S így kellett hozni a mérkőzéseket. Az első mérkőzésemen kifogtam rögtön egy harcias portugált, aki a  mérkőzés első pillanatától az utolsóig hajtott, nyomott. Az első menet döntetlen lett, aztán végrehajtottam egy ritmusváltást, ami sikeres volt. Nagyon jó mérkőzés lett, de meglepődtem, mert ebben a mezőnyben ilyen fizikálisan erős ellenféllel még nem találkoztam.
– Mondhatjuk, hogy ő volt a legkeményebb ellenfeled?
– Keménységre mindenféleképpen. Technikában, taktikában nem, de állóképességben, nyerni akarásban igen!
– Milyen reményekkel utaztál ki Bilbaoba?
– Tudtam, éreztem, hogy mindenképpen meg tudom nyerni ezt az Európa-bajnokságot, csak nem a legjobb időpontnak éreztem, nem voltam csúcsformában.
– Voltak bizonytalanságok benned?
-Igen, többek között ennek a betegségnek is „köszönhetően”. Le is kellett adnom öt kilót, az nem volt kérdéses, hogy sikerül-e, csak az, hogy utána milyen formában leszek.
– Annak idején, hogyan ismerkedtél meg a kick-box sportággal? Nem ezzel a sportággal kezdtél…
– Így igaz, ökölvívással kezdtem sportpályafutásomat, előtte kézilabdáztam és futballoztam. Ökölvívásban egy kedves sporttársam, Hornok Zsolt avatott be a kick-box rejtelmeibe, megismertetve a másféle mozgásanyagot.
– Milyen könnyen ment az átállás? Nem történt-e meg az, hogy elsült a lábad ökölvívó mérkőzés közben?
– Edzés közben előfordult, de mérkőzésen még sosem. Ökölvívó  mérkőzésen már ritkábban lépek a kötelek közé. Profi mérkőzéseket vállalok, így az  amatőrök között már nem küzdhetek. Lassan egy éve nem küzdöttem ökölvívó mérkőzésen.
– A Titán SE tagja vagy, és Juhász Gábor az edződ. Milyen a viszonyotok?
– Szerintem nagyon jó! Őszinte, nagyon sokat tesz értem, és nagyon örülök, hogy Ő az edzőm. Nagyon jó, hogy Ő áll mögöttem. Vannak még segítőim, de Gabinak ott kell lennie velem!
– Egy hosszabb időszak lezárult most? Hogyan tovább?
– Még nincs vége az évnek, készülök ugyanis egy presztízs mérkőzésre Birics Tamás ellen november közepén, K-1 szabályrendszerben. Nem full-contactban; én K-1-ben nem vagyok olyan jó, de bízom benne, hogy ebben a másik szabályrendszerben is győzni fogok. Meg teszek érte mindent, most is futóedzésre indulok.
– Tamás egy nagyon jó küzdő…
– Így van, volt régen egy mérkőzésünk, amelyen én győztem. Vita volt rajta, s most be szeretném bizonyítani, hogy én vagyok a jobb. Nagyon jósportember, harcos, és örülök is annak, hogy ez a mérkőzés létrejön. Ha a bunyó jól megy, akkor nyerek!

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply