Győrött újra kell kezdeni a munkát

Győrött újra kell kezdeni a munkát

A koronavírus-járvány a Sharks edzéseit is félbeszakította. Pozitívum viszont, hogy Andres Fernandeznek van ideje felépülni.

Új szakvezetővel vágott volna neki a Hungarian Football League-nek (HFL) a Sharks. Egy régi-új arc, Boda Gábor vette át a csapat irányítását, aki egykoron már edzette a Cápákat. Korábban már több gárdánál is nagy sikereket élt meg, így például a Budapest Wolves, a Budapest Eagles, vagy éppenséggel a címvédő Fehérvár Enthroners együttesével. A munkája viszont a járvány miatt félbeszakadt a Cápáknál. A Győr is már ráhangolódva, készen várhatta a HFL-t. Így viszont mindent újra kell majd tervezni.

Boda Gábor beszélt arról, hogy pontosan hol tartottak a felkészülésben. De természetesen említést tett a visszatéréséről.

Fotók: Becs László

Magyar Amerikai Futball Szövetség: Mit jelent számodra a visszatérés Győrre?
Boda Gábor: Nagyon jó érzés volt, hogy hazatértem! Sok régi arc van még a csapatban szerencsére, a Cápák sokat jelentenek nekem!  Sok idősebb, rutinosabb játékos és nagyon ügyes, lelkes fiatalok. Igazán reményteljesnek, bár elég vékonynak láttam a keretet.

792293824321270341274185559133779332694016n

MAFSZ: Hogyan érintett titeket a bajnokság szüneteltetése?
BG: Nagyon jó ritmusban voltunk, lelkesedéssel, felszállóágban, jól volt időzítve a felkészülés menete, így természetesen minket is kizökkentett a ritmusból a járvány.

MAFSZ: Hol tartottatok edzésmunkában mielőtt jött a rossz hír?
BG: Az edzőtáborunk még lement a Fehérváriakkal közösen, ami nagyon jól sikerült. Pariban voltunk a tavalyi bajnokkal. Reménykeltő volt a védelmünk és a támadó sorunk is. Bár egy súlyos sérülés is történt Andres Fernandezzel, ami komoly változtatásokat követelt volna és nehezen tudtuk volna pótolni. Mégis jól álltunk úgy gondolom.

61251196_2528765693852177_8664298085259673600_o

MAFSZ: Ez alatt az időszak alatt hogyan tudjátok megoldani az edzéseket otthon. Mire tudtok koncentrálni?
BG: Egyénileg otthon próbálják megoldani a srácok, de nyilván ez nagyon nehéz.

MAFSZ: Hogyan kell majd folytatnotok az edzésmunkát ezután, hiszen nagyon sok játékosnak akár egy picit le is épülhet a szervezete ezalatt az időszak alatt?
BG: Elölről kell kezdeni sajnos, ha újra indulhatnak az edzések.

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS