Harmadik negyedbeli játékával visszavágott válogatottunk a belgának

Harmadik negyedbeli játékával visszavágott válogatottunk a belgának

Nemzeti csapatunk 31-7-re győzött Beringenben és ezzel vezeti a B-csoportos Eb-t.

Volt miért visszavágnia Grátz Vilmos szövetségi kapitánynak és a magyar válogatottnak, hiszen 2016-ban Székesfehérvárott győztek a Barbárok. A három évvel ezelőtti találkozóhoz hasonlóan kiélezett küzdelmet vívott sokiág a két alakulat. A vezetést Magyarország szerezte meg az első negyedben Horváth Balázs mezőnygóljával (0-3). A piros-fehér-zöld defense is kitett magáért, ráadásul a válogatottba idén bekerülő Golita Zoltán még interceptiont is szerzett az első játékrész végén. A második negyedben viszont egyértelműen a védelmek csatája zajlott, így hárompontos magyar vezetéssel mehettek a csapatok a szünetre.

73026429_10157895606613000_648970378764353536_o

A harmadik negyedre viszont már egyértelműen felpörögtek az események és Magyarország növelte előnyét. Szépen haladt előre az offense, melynek a végén Danku Dávid egy egyyardos futással touchdownt szerzett (9-0). A belgák hamar válaszoltak: Ruben De Ruyter 25 yardos elkapott TD-je, majd Hadrien Godichal sikeres extrája visszahozta a meccsbe a hazaiakat (7-9). A vendégek azonban a következő drive-jukból ismét TD-t szereztek, ezúttal Storcz András elkapásával és Mészáros Márton kétpontosával (7-17). Kezdett meglógni a magyar válogatott, hiszen egy sikertelen belga negyedik kísérlet után újabb pontokat vittek fel az eredményjelzőre. Elek Ádámnak sikerült értékesíteni egy újabb Bencsics Márk átadást. Ezzel az utolsó negyedre egy jelentős fórt hozott össze a címeres alakulatunk (7-24). Az óra ezután a belga csapat ellen dolgozott, ráadásul a magyar defense folyamatosan nyomást gyakorolt a hazai offense-re, Oláh Richárd pedig egy fumble után labdát is szerzett. Ezt kihasználva pedig Danku második touchdownját is megszerezte. Így gyakorlatilag Belgium lett a kedvenc válogatottbeli ellenfele, hiszen két meccs alatt ez már a harmadik hatpontosa volt a Barbárok ellen (7-31). Kilátástalan helyzetbe került ezzel a vendéglátó, nem is tudott újabb pontokat szerezni, így a magyar válogatott megérdemelt győzelmet aratott és vezeti ezzel a B-csoportos Európa-bajnokságot. Jövőre Izrael és Törökország lesz az ellenfél.

74330354_10157895617063000_1749212086556164096_o

Fotók: Bob de Callone

Grátz Vilmos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Mind küzdelemben, mind taktikában jól vizsgáztunk. Az első félidőben egyértelműen az akarat vitte előre a csapatot, a másodikban pedig az eszközölt változtatások váltak be. Viszont, hogy eljussunk például a harmadik negyedbeli jó offense teljesítményhez, ahhoz az kellett, hogy a védelem játékban tartson minket az első félidőben. Összességében a keretben történt változások is beváltak, a játékosok pedig nagyon hasznosan játszottak. Mindenképpen nagy előrelépés a csapat számára, hogy vezetjük a B-csoportot, de az út harmadánál járunk. Szeretnénk az első helyen maradni és feljutni. De közben úgy kell építkeznünk, hogy felvegyük a versenyt az A-csoport csapataival.

Belgium – Magyarország 7-31 (0-3, 0-0, 7-21, 0-7)
Pontszerzők: Ruben De Ruyter 1 TD, Hadrien Godichal 1 XP, illetve Danku Dávid 2 TD, Storcz András, Elek Ádám 1-1 TD, Horváth Balázs 1 FG, Mészáros Márton 1 PAT, Horváth Balázs 2 XP

Forrás: http://mafsz.org – RSS