Hatra apadt a HFL, feltöltődött a Divízió I.

Hatra apadt a HFL, feltöltődött a Divízió I.

Huszonnégy csapat versenyez három osztályban azért, hogy a szezon végén bajnok legyen.

Lezárult a nevezési határidő a jövő évi bajnokságokra és mind a Hungarian Football League, mind a Divízió I. és II. mezőnyében óriási változások történtek. Míg a HFL szegényebb lett két csapattal, addig a másodosztály az kibővült.

Kezdjük az elitligával, amelynél a két hiányzó a DAK Acél Gorillaz és a TD Store Eagles. A Duna-partiaknál már korábban is ismert volt az a döntés, hogy ők egy osztállyal lejjebb folytatják. A Sasoknál is lehetett sejteni azt, hogy 2019-ben nem az elitligában szerepelnek majd, pedig első idényükben nem nyújtottak rossz teljesítményt.

31944747_1763633150360866_1057566401637646336_o

A nagy kérdés majd az lesz, hogy a holtszezonban tovább erősödő Fehérvár Entrhoners-ről most valóban bajnokesélyesként lehet-e majd beszélni. Az erősítések alapján igen! De vajon Jim Ward csapata készen áll arra, hogy a regnáló bajnok Budapest Wolves-t letaszítsa a trónról, vagy a Cowbells-t legyűrje. Nem beszélve a Miskolc Steelers-ről, amely sorozatban harmadik szezonjában is bejutott a Hungarian Bowlba az idén, jövőre pedig ismét fináléig menetelne. És természetesen nem mehetünk el amellett, hogy a Nyíregyháza Tigers is ott lehet majd a bajnoki címért folyó küzdelemben akár, ha az idei alakulat egyben marad. Emellett a Győr Sharks teljesítményére is sokan kíváncsiak lehetnek majd, miután Andres Fernandez irányításával nagyon biztató volt a Cápák játéka a 2018-as alapszakasz második felében.

Fotók: DigitalSport, Kraus Gabriella

A 2019-es Hungarian Football League-be nevezett csapatok:

Budapest Cowbells
Budapest Wolves
Fehérvár Enthroners
Győr Sharks
Miskolc Steelers
Nyíregyháza Tigers

 

Tavaly még csak öten voltak

 37296628_269856483771700_738798649097584640_o

Bizony! 2017-ben még igen karcsú volt a Divízió I. mezőnye. Ám idén már 9 együttes méri össze erejét az elitligába jutásért. A bajnok Szombathely Crushers nem lépett feljebb, a Szekszárd Bad Bones pedig egyesült a DAK Acél Gorillazzal. Gyakorlatilag ez a két együttes jó eséllyel pályázhat majd az aranyért. Ebbe a versengésbe talán a TD Store Eagles szólhat bele, amely szintén lejött a HFL-ből. Keletről pedig érkezik még két alakulat, a Gladiators és az Eger Heroes. Előbbinél sok fiatal csillogtatta meg tudását, és mint kiderült Molnár Gábor nagyon sokat tud dobni a cívisvárosiak játékán. De vajon Szűcs Botond év végi távozása után ki veszi át majd a stafétabotot? A Hősök kerete is eléggé erősnek bizonyul, amelyet a Divízió II-ben mutatottak is bizonyítanak.

DSC_5279

Nevető hatodikként csatlakozhat a Budapest Cowbells 2, amely tavasszal egy hajszálnyira volt a döntőtől. Emellett üde színfolt lehet a feljutó Dabas Sparks. A Szikrák a harmadosztályban még a végső győztes Eger Heroes dolgát is megnehezítették. De természetesen még két fővárosi csapat ott van a nevezettek között, a Wolves 2 és a Titans. A Titánoknál idén több fiatal és újonc kapott lehetőséget, de külföldi játékosok is segítették a csapatot. A Farkasok másodikszámú alakulata pedig egy fekete ló lehet majd sokak számára, ugyanis tavasszal a rengeteg fiatal mellett sok rutinos legenda is szerepelt a Divízió II-es alakulatban. Ez pedig nem biztos, hogy így lesz 2019-ben is.

Fotók: Pulu Fotóstudió, Váradi-Király Fotó

A 2019-es Divízió I-be nevezett csapatok:

Budapest Cowbells 2
Budapest Titans
Budapest Wolves 2
Dabas Sparks
DAK Acél Gorillaz
Eger Heroes
Gladiators
Szombathely Crushers
TD Store Eagles

 

Kilencen itt is vannak

30713489_2078217728887042_5160434872937873408_o

A harmadosztályban is érdekes lesz a küzdelem majd az első helyért. Talán a Rebels Oldboys nevezhető a legnagyobb esélyesnek, de akár a Tatabánya Mustangs és a Miskolc Renegades is beleszólhat a bajnoki címért folyó küzdelembe. Kiélezett lehet majd a küzdelem a rájátszásért. A Jászberény Wolverines és a Dunakeszi Rangers lehet még esélyes a playoffra, de nem szabad az újonnan érkezett alakulatokat sem lebecsülni. A Diósd Saints, a CFS Guardians, a Kaposvár Hornets és a Szombathely Crushers 2 is ismeretlen lesz a többiek számára, így ezek a csapatok bőven okozhatnak még meglepetést 2019-ben.

Fotó: Váradi-Király Fotó

A 2019-es Divízió II-be nevezett csapatok:

CFS Guardians
Diósd Saints
Dunakeszi Rangers
Jászberény Wolverines
Kaposvár Hornets
Miskolc Renegades
Rebels Oldboys
Szombathely Crushers 2
Tatabánya Mustangs

Forrás: http://mafsz.org – RSS