HFL-be készül a Crushers

HFL-be készül a Crushers

Meghatározó esztendő következik a Szombathely számára, amely idén már az elitligára is készül egyben.

Két éve uralja a Powerade Divízió I-et és idén még egy triplázásra hajtana az NBA Crushers. 2019-ben magabiztosan nyerték meg a Zúzók a másodosztályt és már akkor hallani lehetett arról, hogy vajon felmennek-e a Hungarian Football League-be (HFL)? Hát még nem jött el akkor a pillanat. Pedig egy évvel ezelőtt nagyon meggyőző volt a Crushers teljesítménye. Ezt pedig elősegítette Billy Hatten és a Trevin Howard érkezése.

„Ha röviden kellene jellemezni a tavalyi szezont, akkor azt mondanám, hogy hihetetlen, ami történt nálunk” – emlékezett vissza Májer László klubelnök. – „2019-es szezonig nagyon ‘egyszerű’ volt a feladatunk: a védelem nem kaphat pontot és akkor van esélyünk mérkőzést nyerni. Tavaly először nem volt probléma, ha az ellenfél csinált pár TD-t, mert az offense magabiztosan tette a dolgát. Nem emlékszem pontosan, de az biztos, hogy 30 pont feletti meccsenkénti pontátlagot csináltunk. Természetesen ehhez nagyban hozzájárult az, hogy tavaly először sikerült amerikai játékosokkal erősíteni a csapatot. Billy és Trevin rengeteg pluszt adtak mindenkinek és nagyon sokat tanultunk tőlük. Az ő játékuk is nagyban hozzájárult a tavalyi sikerünkhöz, de mellettük – nekik köszönhetően – rengeteget fejlődtek a szombathelyi játékosaink is.”

14853238_10157633658400244_6281441468994835618_o

Idén pedig még erősebbé válhat a Szombathely. Howard és Hatten visszatérése is sokat jelenthet a klub számára. Emellett pedig a brit Stuart Rees érkezése is pozitív hatással lehet az együttesre. A Crushers ugyanis szinte majdnem évről évre váltogatta csapaton belül az irányítókat. Igaz, mindegyik beváltnak tűnt. De ami még fontosabb, hogy a támogatói háttere is nőttön nő a Zúzóknak.

„Ez első sorban annak köszönhető, hogy sok időt szánunk szponzorok felkeresésére és az amerikai foci népszerűsítésre Szombathelyen. Az, hogy egy piaci alapon működő cég reklám lehetőséget lát bennünk tökéletes visszaigazolása ennek. Mindemellett sikerült a városvezetéssel is megtalálni a közös hangot, így idén újra Szombathelyen játszhatjuk hazai mérkőzéseinket. Szeretnénk felkészülni egy 2021-es  HFL-szezonra és ennek megfelelően építeni a csapatot. Stuart már ennek az építkezésnek a része, mert sajnos Bence a családja és munkája miatt egyre kevesebb időt tud edzésre fordítani. Nagyon kíváncsi vagyok Stuarttal, hogyan működik majd az offense. Emellett nagyon sok segítséget kapunk a Győr Sharks edzőitől. Nagy változás még, hogy a zalaegerszegi és soproni toborzásoknak köszönhetően több tehetséges újonc lép pályára Crushers mezben, mint tavaly. Szabó Áron, Illés Zoltán és Lőke Dániel munkájának köszönhetően heti rendszerességgel vannak amerikai foci edzések Sopronban és Zalaegerszegen is” – részletezte Májer László.

crushers_heroes-8247

Az NBA Crushers nagyon hamar letudja az össze hazai meccsét, hiszen az első három idei találkozója Szombathelyen lesz: a Cowbells 2-vel, a Gorillaz-zal és a Titans-zel. Majd három hosszú utazás vár rájuk a Wolves 2, a Heroes és a Sparks otthonába.

„Nem örülök neki, hogy ilyen sokat kell utazzunk az alapszakaszban” – osztotta meg véleményét a klubelnök. – „Ezt leszámítva a sorsolásról magáról nem igazán van véleményem. A célunk, hogy megalapozzunk egy 2021-es HFL indulást, amihez természetesen elengedhetetlen a bajnokság megnyerése. A Cowbells elleni edzőmeccs alapján ehhez főként a támadósorra kell fókuszáljunk az idén is.”

crushers_cowbells2-0462

A Zúzók nyitják meg egyébként a Divízió I-es bajnokságot március 14-én hazai pályán, a Budapest Cowbels 2 ellen.

Fotók: Vágvölgyi Csaba

Az NBA Crushers 2020-as alapszakasz mérkőzései a Powerade Divízió I-ben:
Március 14. (szombat): Budapest Cowbells 2 (hazai)
Március 28. (szombat): DAK Acél Gorillaz (hazai)
Május 2. (szombat): Budapest Titans (hazai)
Május 17. (vasárnap): Budapest Wolves 2 (idegenbeli)
Május 30. (szombat): Eger Heroes (idegenbeli)
Június 27. (szombat): Dabas Sparks (idegenbeli)

81768424_10162671399735244_1408049476886593536_nAlapítás éve: 2006
Hazai pálya: SzSE pálya (Szombathely, Markusovszky utca 6.)
Edzői stáb: Tatár István, Gálos Márk, Rozmann Ferenc, Rozmann Gábor, Billy Hatten, Tatár Sándor
Távozók:
Érkezők: Pákay Gábor, Stuart Rees

 

 

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS