Hulkenberg váltja Sutilt − hivatalos

A Force India hivatalos közleményében bejelentette, hogy Adrian Sutilt honfitársa, Nico Hulkenberg váltja a 2012-es évtől. Már hetek óta téma volt Sutil távozása, az indiai istálló pedig tegnap pontot tett az ügy végére. Paul di Resta és Nico Hulkenberg is második Forma-1-es évére készülhet, míg Sutilnak egyelőre nincs állása 2012-re.

A 24 éves Hulkenberg 2010-ben debütált a Forma-1-ben a Williams színeiben. Bemutatkozó évében 22 pontot szerzett, ráadásul a Brazil Nagydíjon a pole pozíciót is megszerezte. Idén a Force India teszt- és tartalékpilótája volt.

“Természetesen nagyon örülök, hogy a csapattal maradhatok, valamint jövőre a versenyeken is megmutathatom tudásomat” − mondta Hulkenberg. “Nem volt könnyű végig nézni kívülről a tavalyi évet, de mindig igyekeztem a legtöbbet segíteni a Force Indiának és megmutatni, mire is vagyok képes.

Paul di Resta remek évet produkált, teljesítményével pedig alaposan meggyőzte a silverstone-i székhelyű csapat vezetőit arról, hogy érdemes további bizalmat szavazni a Mercedes által támogatott pilótának.

“Nagyon várom már a második évemet a sorozatban” − mondta a skót pilóta. “Szeretnénk tovább fejlődni, mivel itt mindenki éhes a sikerre. Hiszem, hogy jövőre előrébb tudunk majd lépni a rangsorban.”

Vijay Mallya szerint di Resta és Hulkenberg személyében két, nagyon tehetséges és szép jövő előtt álló pilótájuk van. A Force India főnöke megköszönte Sutil munkáját, aki 2007-től volt a csapat tagja, amit akkor még Spykernak hívtak.

“Szerves része volt mindig is a csapatnak, nagyban kivette a részét a sikerekből” − mondta Mallya Sutilról, akinek még nincs állása 2012-re. “Az egész istálló nevében a legjobbakat kívánjuk neki.”

A 28 éves német korábban már elismerte, hogy a Williamsszel áll tárgyalásban.

(forrás: F1 Hunter)

Leave a reply