Idegenbeli győzelmek születtek a hétvégén

Idegenbeli győzelmek születtek a hétvégén

A DEAC Gladiators-Miskolc Steelers mérkőzés új időpontja továbbra is bizonytalan.

Az Absolute Live Divízió I. alapszakasza még nem ért véget, hiszen a Gladiators és a Steelers párharcának új időpontja továbbra is a levegőben lóg. Emlékeztetőül: ez a párharc dönti el, hogy kié lesz az utolsó hely a rájátszásban. Ettől függetlenül a nyugati csapatok és egy keleti számára már véget ért az alapszakasz az elmúlt hétvégén.

5dad9c1001305c19a882fd1e21f2440e_wm_0.5

Az NBA Crushers a Budapest Wolves 2-t fogadta. Tétje ennek az összecsapásnak nem volt, inkább egymás feltérképezése volt a lényeg, hiszen e két együttes vívja majd az egyik elődöntőt. A két csapat formáját tekintve egy kiélezett párharcra lehetett számítani és ezt meg is kaptuk. A farkasok szerezték meg a vezetést a találkozón Gombos Dávid futásával, amihez a társak segítsége is nagyon kellett, hiszen ők tolták be a futót a pontszerző területre. Horváth Balázs extrája sikeres volt. Ám a válaszra nem kellett sokat várni, hiszen Trevin Howard több szerelni próbáló vendég játékoson is átfűzte magát és 47 yardot tett meg az end zone-ig. Orsós Attila viszont mellé rúgta az extrát. A szünet előtt mégis fordított a Crushers Baranyai Péter révén (12-7). A harmadik játékrészben ismét a fővárosiak jutottak előnyhöz, miután Gombos közelről megfutotta az újabb TD-t, amire már nem érkezett válasz a hazaiaktól. A Wolves 2 így 14-12-re győzött és hibátlanul jutott az elődöntőbe.

DHE1532

Két nyugati csapat szintén tétnélküli meccset vívott, ugyanis a Győr Sharks biztos elsőként, míg a DAK Acél Gorillaz biztos harmadikként várta a párharcot. Dunaújvárosban nem is kímélték a cápák a hazaiakat. A Győr szépen, folyamatosan növelte előnyét, Ráthonyi Kende már az első félidőben két futott touchdownnal megadta az alaphangot csapatának (0-14). A Duna-partiak hiába védekeztek helyenként hősiesen, így sem tudták a Sharks passzjátékát lekapcsolni. Michael Barulich két TD-je és két kétpontosa 30-0-ra alakította a végeredményt.

Fotók: Szabóné Zsendrovits Enikő, Vágvölgyi Bálint

NBA Crushers – Budapest Wolves 2 12-14 (6-7, 6-0, 7-0, 0-0)
Pontszerzők: Baranyai Péter, Trevin Howard 1-1 TD, illetve Gombos Dávid 2 TD, Horváth Balázs 2 XP

DAK Acél Dunaújváros Gorillaz – Győr Sharks 0-30 (0-6, 0-8, 0-8, 0-8)
Pontszerzők: Michael Barulich, Ráthonyi Kende 2-2 TD, Michael Barulich 3 PAT

Forrás: http://mafsz.org – RSS