Ifj

Ifj. Szabó Gábor GP kvalifikációs sikere

omgp11

Ideális körülmények között, szép pályákat láthatott a Hirling Lovaspark közönsége az országos minősítő díjugrató verseny szombati versenynapján. A felnőtteknél a nap legnehezebb, GP kvalifikációs számát a végső győzelemre legesélyesebb lovas, ifj. Szabó Gábor Lord Classic-kal (címképen) nyerte. Két halasi éremnek is tapsolhattak a halasi lovas barátok a nap során.

Remek időjárási körülmények között hat versenyszámot, 150 starttal, izgalmas körökben láthatott a Hirling József  Lovaspark füves arénájának lelátóin helyet foglaló közönség az Országos Minősítő Díjugrató Verseny és GP III. Forduló (OMGP) második napján.

omgp12

ifj. Petrik Béla és JAYJAY útban a győzelem felé

A reggel 9 órakor kezdődött versenysorozat első számában, a 110 cm-es, 5 éves lovak stílusversenyében ifj. Petrik Béla (JAYJAY), a Sion Security Kft. lovasa mutatta be a legjobb pályát és nyert. Ebben a számban örülhettek a halasi lovasbarátok a nap során először Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) jóvoltából, aki Cantona-val második lett.

omgp13

Ifj. Petrik Béla és JAYJAY az eredményhirdetésen, a díjátadók Gulyás Luca zsűri tag, Bognárné Nagy Éva képviselő, Juhász Dóra zsűri tag

 

A nap második körében, a 120 cm-es,  ifjúsági kétfázisos versenyszámban, ami egyben a gyermek GP kvalifikációs forduló jelentette, 1. lett Kelemen Zsolt Péter (GIZI), az Orgoványi Lovas Klub sportolója. A három hibátlan első fázist teljesítő lovasok közül a második fázisban ők mentek a leggyorsabban.

omgp14

Kelemen Zsolt Péter és GIZI ugrás közben

 

A folytatásban a 120 cm amatőr GP kvalifikációra került sor egy, kétfázisos, megszakítás nélkül körben. Ebben egy jól ismert, többszörös magyar bajnok Busi Sándor (Equest-Sport LC) győzött GENIUS-szal. Ebben a számban egy kiskunhalasi sportoló Endrédi Tekla (Kiskunhalasi  LTSE), CHUPANADLI”F”-fel harmadik lett.

omgp15

Busi Sándor és Géniusz, az amatőr GP kvalifikáció nyerő párosa

A nap negyedik számát 120 cm-es magasságon rendezték meg a 6 éves lovak számára. A stílusversenyben a  Hetényegyházi Hullám válogatott lovasa, Hugyecz Mariann, CASALLORD-dal ment a legjobban és kapta a legjobb stílus pontokat.

omgp16

Hugyecz Mariann (Cassalord) Kunné Fekete Alexandra zsűri tagtól és Vincze Attila képviselőtől vette át a díjat

 

Következett a 130 cm nyitott versenyszám, amely egyben U25 GP kvalifikációs kör volt. A számot időre rendezték és hét  hibátlan eredmény született. A leggyorsabb hibátlant Lambertus Balázs ARTEMIS nyergében, a  Szilágyi Lovasclub SE lovasa érte el és győzött. A fiatal lovasoknál (U25) két hibátlan pálya született. A leggyorsabb Kiss Lizanna, GINA ROSINA-val hozta a pályát és ezzel nyert a Mórahalmi LSE lovasa.

 

omgp17

Lambertus Balázs ARTEMIS nyergében a gát felett

 

A nap utolsó körében komoly teher nyomta a lovasok vállát. A 140 cm-es pályán a GP kvalifikáció nyitott számban kétfázisos megszakítás nélküli erőpróba várt a lovasokra.  Tizenöt hibátlan első fázist hozott a kör. Végül papírforma siker született ifj. Szabó Gábor, aki magasan vezeti a GP pontversenyt volt a leggyorsabb hibátlan a második fázisban.

omgp18

Ifj. Szabó Gábor (Lord Classic) és a díjátadók Juhász Tibor zsűri elnök, Laskovicsné Terzics Edit képviselő

 

A 140 cm-es GP kvalifikációs szám első három helyezettjének eredményei:

1. ifj. Szabó Gábor, LORD CLASSIC, Timpex Nyíregyháza LK, 0, hp  35,96 másodperc
2. Reischl Márton, LATINO, Vajtai Elit LCSE 0, hp  36,25 másodperc
3. ifj. Máté István, SANGHATA, Máté-Szombati DLSE, 0 hp, 36,54 másodperc

 

A teljes eredménylistához katt ide!

 

A versenyek vasárnap reggel 9 órakor folytatódnak. A lovasparkban a Sóstó Csárda étterem sátra várja a vendégeket, de fagylaltot és kürtős kalácsot is lehet kapni a bázis területén. Érdemes családi programként a hétfőig tartó eseményt látogatni. A belépés a lovasparkba ingyenes.

Képek: Hajdu Krisztina

 

 

 

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS

Tags: