Íme a Kempo VB válogatott

Íme a Kempo VB válogatott

A 2016-os WAC világbajnokságon ismét szép számmal képviseltetik magukat a Zen Bu Kan Sportági Szövetség versenyzői. Idén a szervezet elnöke, Papp Valér is a csapattal tart, a szervezők meghívásának eleget téve. Kyoshi Papp Valér a rendezvény keretein belül egy szemináriumot is fog tartani.

WAC2016

– Kiemelten fontos esemény a WAC versenye számunkra. Bízom benne, hogy ismét remek eredményeket érnek el a versenyzőink, akik itthon már bebizonyították, hogy a jók között a legjobbak – mondta Kyoshi Papp Valér.

A Kismészáros SE versenyzői az elmúlt években nagyon szép eredményeket értek el. Mesterük, Kyoshi Palotás Ferenc (5.Dan), többszörös világbajnok, szintén a csapat tagja.

Krepsz Fanni a junior korosztályban lett válogatott. 2014-ben már járt WAC versenyen, akkor még mint a Kismészáros SE támogatott versenyzője. Szorgalmas munkával és kemény küzdelmekkel idén bekerült a válogatottba. Mozgalmas év áll előtte, mivel a portugál út után a fekete öves vizsga a következő kitűzött célja ezen a nyáron – mutatja be Fannit a Mester.

Tüdős Levente gyerek korosztályos válogatott. Levente Fannihoz hasonlóan tavaly a Kismészáros SE támogatott versenyzőjeként ért el szép sikereket a WAC versenyén. Idén neki is sikerült elérnie a válogatott szintet. Keményen készül a küzdelmi számokra, és a már sokszor előadott fegyveres formagyakorlatát újra cseréli. Kovács Alexandrát azt hiszem, nem kell bemutatni: idén már harmadszor szerzett válogatott kvótát. Az elmúlt fél évben új edzésmódszerekkel készülünk. Ennek a sok munkának most érik a gyümölcse, így izgatottan várjuk a következő megmérettetést.  Kárászi Balázs mester is velünk tart idén. Balázs mostanában itthon nem indult a válogató versenyeken. Azért senki se gondolja, hogy nem fogja megállni a helyét. 2014-ben küzdelmi és technikai számokban is hozott aranyérmeket csapatunknak. A felkészülése idén is alapos volt. – ismerteti Palotás Ferenc.

Budai Anita 12 éves és több mint négy éve űzi a Zen Bu Kan Kempót versenyszerűen. A 2015-ös évet kihagytuk a világbajnokság szempontjából és a célirányos felkészülésre helyeztük a hangsúlyt – mondja Bognár Levente (2.Dan) a Gyémánt Kempo SE elnöke, Anita Mestere. A Világbajnokságon Anita legalább két technikai és két küzdelmi versenyszámban fog indulni.

– Anita december óta elkezdte a komolyabb,már felnőtt szintű felkészülést a VB-re, ami azt jelenti, hogy hétfőn-szerdán a Kismészáros Kempo SE edzéseit látogatjuk Palotás Ferenc  5.dan-szövetségi kapitány vezetésével –Budapest II. kerületben, heti egy alkalommal keddenként a székesfehérvári Profi Kempo Akadémia edzéseire jár Takács Attila 5.dan – vezetésével, csütörtökönként pedig Csákváron, Ferenczik József 3.danos mester segíti egyéni edzésen a technikai és küzdelmi számokra történő felkészülésben. A maradék napokra pedig erőnléti edzéstervet állítottam össze, heti egy pihenőnappal. Az iskolai tanulmányok mellett ez nagyon komoly fizikai és szellemi terhelést jelent a sportoló számára, melynek Anita komoly elszántsággal próbál megfelelni – ismerteti a felkészülési tréninget Bognár Levente.

A Sárosdi Kempo SE 5 versenyzőjének sikerült a 2015-ös eredményei alapján bekerülni a Zen Bu Kan Kempo válogatottba, ami különösen nagy büszkeség az egyesület vezetőinek Kordás Istvánnak, és Koncz Gábornak.

Tóth Daniella a nagylóki csapat tagja, 2003-as születésű, és gyerek lányként került a válogatottba. 2012 óta edz és ő már tavaly is kijutott erre a megmérettetésre, ahonnan éremmel tért haza. Koncz Viktória, és Polgár Attila Nagylóki csapat edzője bízik benne, hogy idén is legalább olyan sikeres lesz, mint 2015-ben. Dana a nagylóki edzései mellett hetente kétszer Sárosdon, és alkalmakkor a Sárbogárdi edzéseken is résztvevő.

Csizmadia Dániel 14 éves, így Ifi-ként került a válogatottba. Dani 2015-ben is a válogatott tagja volt, és aranyérmet szerzett a Portugál VB-n. Az idei versenyre is Sárosdon készül, kiegészítve judo edzésekkel, és a Seregélyesi gyerekcsapat edzésein való részvétellel.

Törzsök Réka 20 éves pákozdi mesterünk, aki már tavaly is világbajnokként tért haza Portugáliából. Ezekben a hónapokban Pesten rendőrnek tanul, így a készül, továbbá hétvégén Sárosdon, Sárbogárdon, vagy Komáromban vesz részt küzdelmi edzéseken.

Tóth Ádám mesterünk 18 éves juniorként vívta ki a válogatottba való bekerülést. Ádám 10 éve kempozik, tavaly világbajnoki aranyérmet szerzett földharc, és önvédelem versenyszámokban. Tehát idén is magas elvárásokat támaszt magával szemben, mindamellett, hogy az idei érettségiére is készül. Alapvetően a sárosdi edzéseken készül, azonban Ő a seregélyesi gyerekcsapat egyik edzője István, és Gábor mellett, továbbá boksz edzéseken is részt vesz kiegészítésként.

Kugler András felnőttként került a válogatottba, 5 éve kempozik és már ő is volt világbajnok Portugáliában, 2 évvel ezelőtt. Andris a sárosdi edzések mellett, az abai felnőtt csapatnak tart edzést, és a gyerek csapatban is besegít. Idén boksz edzésekkel is kiegészíti felkészülését.

– Tóth Ádám, és Kugler András a tavalyi évben több küzdősport versenyén indult, és szerepelt sikeresen, kiegészítve ezzel a kempo versenyeken szerzet tapasztalatukat. A Sárosdi Kempo SE tagjaival közösen készül mind az öt válogatottunk, és a csapat apraja-nagyja egy emberként szorít mindenkinek! – ismerteti Renshi Kordás István (3.Dan) vezető edző.

A tizenkét éves Burián Bendegúz 2010-ben kezdte el a kempo edzéseket  a Székesfehérvári Kempo Egyesületben, Polgár Tamás mester csapatában .

Fiatal kora ellenére már rutinos versenyzőnek számít, többszörös magyar bajnok küzdelmi és technikai versenyszámokban egyaránt. A kempo edzések mellett judo és boksz tréningeken is fejleszti magát, rendszeres résztvevője a harcművészeti szemináriumoknak, edzőtáboroknak.

– Bendegúznak a 2015-ös évben elért versenyeredményeivel sikerült kivívnia a kempo válogatottba kerülés jogát, így a márciusban Portugáliában zajló Kempo Világbajnokságon képviselheti

Magyarországot és a Fehérvári Kempo Egyesületet – mondja Koncz Gábor (3.Dan), a Sárosdi Kempo SE Mestere. Hozzáteszi: Bendegúz a tőle megszokott fegyelemmel és kitartással készül a megmérettetésre, családja, edzői és edzéstársai nagyon büszkék rá és egy emberként szurkolnak neki!

– Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehetek a Magyar ZBK Kempo válogatottnak – mondja Gigor Sándor (2.Dan) a tápióbicskei Katana Kempo SE vezető mesteredzője.

– A 2015-ös évben szinte minden versenyen versenyzőként is részt vettem, számos bajnoki címet sikerült megszereznem. Naponta két edzést vezetek és ezeknek aktív résztvevője is vagyok, nagyon jó formában érzem magam. A sok munka meghozza gyümölcsét, erre nevelem tanítványaimat is és igyekszem jó példával előttük járni. Ez a világbajnokság és az esetleges világbajnoki cím megszerzése terveim szerint az aktív versenyzői pályafutásom méltó befejezése lesz. Ez persze nem azt jelenti, hogy ezek után egy-egy senior versenyen nem fogok a pástra állni, de ezután inkább a tanítványok segítségére fókuszálok, hogy ők is ki tudjanak teljesedni! – teszi hozzá Gigi Sensei.

Palkó Márk a Meteor Kempo SE versenyzője, 8 éve kempózik Fodor László (3.Dan) Mester tanítványaként. Hetente 4-5 napon keresztül, kétszer is edz egy nap. Többszörös OB győztes, Eger kupa győztes és háromszor hozta el a Harcosok Napja címet – mondja mestere. Hozzáteszi: Márkot talán a győzni akarása emeli ki korosztályában és nagyon tisztelettudó, szorgalmas versenyző.

Orsós Sándor 2004 óta kempózik, 2012-ig Bajaczán Péter volt a Mestere, majd Fodor Lászlóhoz került.

– 2009-ben vettem részt Kyokoshin Világbajnokságon, ami Budapesten került megrendezésre, Kempo Vb-n most veszek részt először. Sokat köszönhetek Fodor Lászlónak, aki az utóbbi négy évben segítette munkámat és fejlődésemet, és aki a jelenlegi felkészülésemet is koordinálja. Portóban K1, MMA, GI,-Nogi, valamint formagyakorlat versenyszámokban mérettetem meg magam. Bízom benne, hogy egy aranyérmet mindenképpen hozok majd haza – latolgatja esélyeit Orsós Sándor.

A VB válogatotti keret névsora:

Papp Valér                 Elnök

Tüdős Levente         Kismészáros   versenyző

Krepsz Fanni            Kismészáros   versenyző

Kovács Alexandra    Kismészáros  versenyző

Palotás Ferenc         Kismészáros  csapatvezető

Burián Bendegúz     Székesfehérvár  versenyző

Kotrik Dávid             Székesfehérvár  versenyző

Polgár Tamás           Székesfehérvár   versenyző/edző

Budai Richárd          Baranya Kempo   versenyző

Tóth Daniella            Sárosd versenyző

Csizmadia Dániel     Sárosd versenyző

Tóth Ádám                Sárosd versenyző

Kugler András          Sárosd versenyző

Törzsök Réka           Sárosd versenyző

Kordás István           Sárosd versenyző/edző

Pálfalusi Attila          Borsod Kempo versenyző

Gigor Sándor            Nagykáta versenyző

Budai Anita              Gyémánt Kempo versenyző

Kárászi Balázs István  Kismészáros versenyző

Orsós Sándor             Nagykáta versenyző

Palkó Márk                 Meteor versenyző