Ismét bravúrra készülnek a Szikrák?

Ismét bravúrra készülnek a Szikrák?

A Dabas Sparks az Eger Heroes-zal csap össze a TD Store Duna Bowlon.

Az biztos, hogy keleten marad a Divízió II. trófeája, hiszen két keleti alakulat csap össze a harmadosztály bajnoki címéért. Legutóbb pedig a Nyíregyháza Tigers nyert. A Szikrák idén már megtréfálták a Hősöket az alapszakaszban és miért ne fordulhatna ez elő újra?

36644223_1886677978019683_3233506595975462912_o

Habár annál a bizonyos dabasi vereségnél Veszeli Gábor vezetőedző nem volt ott, hiszen felállt a kispadról. Azonban az elődöntő előtt visszahívta őt a vezetőség és ez egy 50-0-s sikert eredményezett a Tatabánya Mustangs ellen. A Hősök azon a találkozón produkáltak a legjobban. Már sokan ismerik azt a támadósort, amely eddig zsákszámra vitte a pontokat az egyre nagyobb tapasztalatot gyűjtő Vakarcs Gergővel az élén. De természetesen Bíró Tibor is remek teljesítményt nyújt irányítóként, és elkapóival is jó az összhangja. A védelem pedig kemény, fizikális és nehezen áttörhető. Gyakorlatilag az Egernek áll az zászló ezeket a sorokat olvasva.

36522920_823674891156393_6371083001450725376_o

Viszont a Dabas Sparks volt az egyetlen csapat, amely fel tudta borítani a papírformát idén. Hazai közönség előtt tudta megverni a bajnokaspiránst, így nem csoda, hogy a Szikráknak is megadjuk az esélyt a végső győzelemre. Már csak azért is, mert ez az offense még soha sem teljesített ennyire kiegyensúlyozottan. Még úgy is, hogy legjobbjuk, Garajszki Ádám kiesett sérülés miatt. Talán az elkapókra helyeződött inkább a hangsúly, köztük is arra a Kis-Prumik Attilára, aki a Divízió II. egyik nagy felfedezettje lett. Neki pedig egy igen rutinos irányító, Strupka András adogathat. De természetesen a védelem eddigi teljesítménye is említésre méltó, amely a két nagyágyúnak, a Rebels-nek és a Heroes-nak is sok fejtörést okozott. A döntőbeli rutin viszont még nem olyan nagy, mivel a Sparks története során először játszhat nagypályás finálét.

Fotók: Fotohozman, Sparks facebook
Grafika: Hungarian Football

Eger Heroes-Dabas Sparks
Időpont: július 15. (szombat), 15.00
Helyszín: Északi Sporttelep (Eger, Malomárok út)
Belépő: 500 Ft

Veszeli Gábor, az Eger Heroes vezetőedzője: A játékosoktól azt várom, hogy élvezzék a döntő minden pillanatát. Nem kell izgulni és görcsölni csak azt a tudást kell kiadni magukból, ami bennük van. Azért dolgoztunk az idényben, hogy döntőt játszhassunk, és ha már ott vagyunk, szeretnék megnyerni. Tiszteljük az ellenfelünket, a Dabas Sparks gárdáját, de győztesként szeretnénk távozni a pályáról. Sok újonc játékosnak ez lesz az első aranycsatája, de lesz olyan játékos, akinek hosszú pályafutása alatt ez lesz az első de egyben az utolsó is. Szeretném megköszönni a másfél évtizedes alázatos munkáját és a football szeretetét Vaszkó Jánosnak. Ahogy beszéltük ez lesz “Az utolsó tánc” neki! Tény az utolsó alapszakasz mérkőzésen vereséget szenvedett az Eger Heroes a Sparks-tól, de az egy más lapra tartozó párharc volt. Remélem, a döntőben edzői segítségemmel javítani tudunk.

Bíró Krisztián, a Dabas Sparks vezetőedzője: Természetesen erőt ad nekünk, hogy korábban le tudtuk győzni az Egert, de legfőképp önbizalmat. Biztos vagyok benne, hogy teljesen másképp állnánk a mérkőzéshez, ha idén nem játszottunk volna már egyszer. Egy HFL-ben edződött remek játékosokból álló csapatról beszélünk. Így nagyon jó, hogy van tapasztalatunk és pozitív élményünk velük kapcsolatban.A srácok mindent beleadnak majd és meg akarják nyerni a döntőt, teljesen mindegy milyen úton-módon! Tudom, ezzel nem mondtam valami nagy újdonságot. De mindkét csapatnak ugyanaz a célja és nagyon hasonló a motivációja, így nagyon másra nem is lehet számítani. Ez a szezon utolsó meccse, így nincs mire tartalékolni se az edzőknek, se a játékosoknak. Így mindkét csapat bele fogja rakni ebbe a meccsbe, ami még maradt benne. Tökéletes állapotban vannak a srácok. Az elődöntőben a “mumusunkat” és egyben nagy riválisunkat sikerült legyőznünk, úgyhogy ez a teher is lekerült a srácok válláról. A Heroes-t is legyőztük már egyszer idén, úgyhogy nem lehetetlen,teljesíthetetlen feladat előtt állunk.TD Store Divízió II logó

Forrás: http://mafsz.org – RSS