Ismét egy Farkas és egy Gladiátor lett az év legjobbja

Ismét egy Farkas és egy Gladiátor lett az év legjobbja

A felnőtteknél Bencsics Márk, míg a junioroknál Boruzs Kevin kapta meg a 2019-es esztendő legjobb játékosnak járó elismerést.

A Magyar Amerikai Futball Szövetség hétfőn rendezte meg évzáró ünnepségét a budapesti Kandalló Pubban, amin egyben kiosztották az év legjobb játékosainak járó elismerést.

62043445_10213122192080518_3172398810605289472_o

A felnőtteknél tavaly Bencsics Márk kapta a legtöbb szavazatot. És idén is a Budapest Wolves válogatott irányítója lett az első helyezett. Nem hiába, hiszen évek óta stabil pontja a Farkasok támadóegységének, és a Hungarian Football League (HFL) idei szezonjában is kiemelkedően teljesített. Bár csapata nem tudta megvédeni címét a HFL-ben, az elődöntőig így is eljutott, ráadásul veretlenül első kiemeltként. Bencsics Márk azonban a válogatottban is remekelt ősszel, ekkor már apaként, hiszen júliusban megszületett kislánya, Zora. Többek között az ő irányítói teljesítménye is kellett, hogy a nemzeti csapat először megverje hazai pályán Spanyolországot, majd Belgium elleni idegenben arasson győzelmet. Összességében tehát a Farkasok adogatója nem hiába érdemelte ki azt, hogy az év legjobbjának említsék 2019-ben is.

dav

„A játékosoknak ez egy plusz elismerése annak, hogy az a munka, amit csinálnak az jó, és azt kell folytatni. Igyekszem évről évre egyre jobban játszani a Wolves-ban, ami nagyon nehéz. Viszont egy csapatban, ha valaki az év játékosa lesz, az természetesen a társaknak is köszönhető, ez pedig így az egész csapatot is minősíti. Persze a válogatottal is haladunk előre. Mindenki, aki ott van az napról napra, hétről hétre egyre jobb játékossá szeretne válni. Szerintem az egy nagy löketnek számít, hogy a válogatottnál egy motiváló környezetet teremtettek mindenkinek, köztünk nekem is. Ez engem is egy olyan pozitív irányba lökött, amiért nagyon hálás lehetek.”

 DSC_0216

2016-tól kezdve mindig volt egy Gladiators-játékos, aki utánpótlásban ért fel a csúcsra. Abban az évben Fülep Csaba U17-ben lett a legjobb, majd egy esztendővel később ugyanebben a korosztályban Kunkli László érdemelte ki a megtisztelő címet és a trófeát. Tavaly a junioroknál Németi Soma lett az év legjobbja, és idén is a DEAC Gladiators egyik játékosa nyerte el a díjat. Az elkapó Boruzs Kevin már bő két éve óriási tehetségnek bizonyult, amikor az U17-es bajnoki címüket megnyerték a Gladiátorok. Ám azóta nemhogy az utánpótlás, de a felnőtt csapatnak is meghatározó tagja. Bár a DEAC-nak a tavaszi szezonja gyengére sikeredett, Boruzs Kevin akkor is sokszor hozta a tőle megszokottat. Utolsó U19-es idényében pedig szinte megállíthatatlan volt. Igaz, ismét csak ezüst volt a cívisvárosi ifjak jutalma. Boruzs Kevin emellett egyelőre még tagja a székesfehérvári Egyetemi világbajnokságra készülő válogatottnak. Ez a cím is jó ajánlólevél lehet számára a végleges keretbe jutást illetően.

dav

„Nagyon örülök, hogy sikerült ezt elérnem, de hálás vagyok a csapatomnak is, mert a srácok nélkül nem sikerült volna ezt elérnem. Számomra ez egy remek visszajelzés arról, hogy jó úton haladok a munkával, és látszik évről évre az előrelépés, valamint a fejlődés a saját játékomban. A Gladiators ráadásul egy második családnak számít az életemben, hiszen a srácokkal nagyon jó viszonyt ápolok és tőlük olyan támogatást kapok, amire az élet bármilyen területén támaszkodni tudok. Illetve ez a sportág megtanított arra, hogy tiszteljem az embereket, még akkor is, ha ellenfélként nézek szembe velük a pályán.”

Fotók: Makranczi László, Szolnoki Annamária, Weisz Tamás

dav

A 2019-es év legjobb felnőtt játékosainak sorrendje a leadott szavaztok alapján:
1. Bencsics Márk (Budapet Wolves)
2. Törzsök Tamás (Budapest Cowbells)
3. Zilai János (Fehérvár Enthroners)
4. Szabó Martin (Miskolc Steelers)
5. Bánfi Mihály (Budapest Cowbells)
6. Elek Ádám (Budapet Wolves)
7. Danku Dávid (Budapet Wolves)
8. Golita Zoltán (Budapest Cowbells)
9. Mészáros Márton (Budapest Cowbells)
10. Gecser Máté (Budapet Wolves)
11. Czirók Márton (Budapest Cowbells)
12. Becs Péter (Győr Sharks)

dav

A 2019-es év legjobb U19-es játékosainak sorrendje a leadott szavaztok alapján:
1. Boruzs Kevin (DEAC Gladiators)
2. Hegedűs Bálint (Budapet Wolves)
3. Saliga Norbert (Budapest Cowbells)
4. Misztl Benedek (Tatabánya Mustangs)
5. Keller Péter (Győr Sharks)
6. Klein János (Fehérvár Enthroners)

Bp-emblema-A2_szines_CMYK

Forrás: http://mafsz.org – RSS