Jégkorong MOL Liga - Elhalasztott tagfelvétel, lemondott az elnökség

Jégkorong MOL Liga – Elhalasztott tagfelvétel, lemondott az elnökség

image

A MAC Budapest és a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának felvételét elhalasztották a MOL Ligába, amelynek elnöksége csütörtökön azonnali hatállyal lemondott tisztségéről.

    A magyar szövetség (MJSZ) elnöksége szerdán úgy döntött, hogy a két jelentkezőt fel kell venni a bajnokságba, ugyanakkor a MOL Liga vezetőségének csütörtöki ülésén a vezetők úgy foglaltak állást – a liga nyolc csapatának képviselőivel együtt -, hogy nekik van joguk dönteni a tagfelvételről.
    “A tagok kérik az MJSZ elnökségét, hogy értelmezze a döntés jogszerűségét az MJSZ és a MOL Liga alapszabályainak figyelembevételével. A MOL Liga a jogi állásfoglalás elkészültéig a tagfelvételi folyamatot felfüggeszti” – olvasható a MOL Liga vezetőségének közleményében, amelyben egyúttal kiderült, hogy “a kialakult helyzetre való tekintettel a MOL Liga elnöksége azonnali hatállyal lemondott tisztségéről és a tisztújításig ügyvezetőként látja el feladatát”.
    Az MTI értesülése szerint a szövetség vezetői a jövő hét második felében szeretnének leülni az érintettekkel megvitatni a helyzetet.
    A MOL Liga 2014/15-ös idényében az aranyérmes Miskolci Jegesmedvék, valamint a Nové Zámky (Érsekújvár), az Újpest, a Ferencváros, a Dunaújváros, a Debrecen, a Brassó és a Csíkszereda vett részt. Hozzájuk csatlakozna a MAC Budapest és a fehérváriaknak azon csapata, amely nem érintett az osztrák bajnokságban (EBEL). Mindkét újonc együttesben nagyrészt a junior (U20) korosztályból kiöregedő játékosok szerepelnének.

Forrás: • xlsport.hu –

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Leave a reply