Jöhetnek az elődöntők

Jöhetnek az elődöntők

Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers, illetve Miskolc Steelers-Budapest Cowbells meccseket rendeznek a FEZEN Hungarian Football League (HFL) elődöntőjében.

Itt már hibának nincs helye! Négy csapat, mindegyik egyetlen céllal, hogy bejusson a Hungarian Bowlba. A négy együttes közül viszont egynek nem sikerült még bajnoki címet nyernie, a többi három már megélhette ezt.

33038961_756885201367093_6130979378823168000_o

A Budapest Wolves alapszakasz elsőként jutott a rájátszásba, ráadásul eléggé impozáns mérleggel: hat győzelem mellett mindössze egyetlen vereséget jegyez. A Farkasoknál gyakorlatilag minden csapatrész kiválóan muzsikál idén. Korábban a támadósor teljesítménye volt a kiemelendő a hatszoros bajnoknál. Ez idén sincs másképp, ám a védelem és a speciális egység is felzárkózott erre a szintre. A Wolves-nál játszik az idény egyik igazolása is, Darius Lewis, aki mind a három egységben letette már a névjegyét. Ha valakinek, akkor rá mindenképpen figyelni kell majd. Ám a Farkasok sajtnevelésű játékosai is tartósan bizonyítottak az alapszakaszban, elég a defense-ben Homoki Gergelyt említeni, vagy az offense-ben Benke Ábelt. A soraikban tudhatják emellett Bencsics Márkot is, aki a passzolt yardokat tekintve legjobb irányító lett, viszont már 7 interceptiont is dobott.

33045781_756880641367549_3022149163690229760_o

Ez azért is lényeges információ, mert ebből hármat a Nyíregyháza Tigers ellen jegyzett, aminek a védelme idén kirobbanó formában van. És ez nemcsak az importok és az ukrán játékosok érdeme, hiszen a magyarok is rendre hozzátesznek a csapat teljesítményéhez, elég csak a fiatalok közül Panykó Patrikot vagy Suller Ádámot említeni, a veteránok közül pedig Mihalik Györgyöt. Támadó oldalon hullámzó egy kicsit a teljesítmény, legalábbis az előző két összecsapást tekintve. Viszont az elődöntőre felépült sérüléséből Troy Rice, Benő Márk és Verdes Dávid is, Brian Gessel pedig már nem beteg. Ha az offense kiegyensúlyozottan képes teljesíteni, akkor kellemetlen pillanatok várhatnak a Farkasokra.

Fotók: Szabó Celesztina
Grafika: Hungarian Football

Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers
Időpont: június 30. (szombat), 15.00
Helyszín: Vasas Pasaréti Sportcentrum (Budapest, Pasaréti út 11-13.)
Belépő: 1500 Ft; Diák (14-18): 500 FT, 14 év alatt ingyenes

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: A srácok már nagyon várják, hogy szombaton pályára lépjenek. Nagyon motiváltak! A legutóbbi meccsünk a Nyíregyháza ellen kemény volt, négyszer is eladtuk a labdát. Bízom benne, hogy ez most nem fordul elő. Én egyelőre nem foglalkozom azokkal a pletykákkal, hogy Troy lesz-e náluk vagy sem. Nyilván vele sokkal erősebb a Tigers, de úgy készülünk, hogy ő is a pályán lesz. Mi azzal a céllal vágtunk neki a szezonnak, hogy döntőbe jussunk és szombaton is győzni akarunk!

Thomas Smythe, a Nyíregyháza Tigers vezetőedzője: Az első dolog, hogy mindenki legyen egészséges. Még elég sok hiányzónk van, aki az edzéseken sem lehet itt, de ez egy rájátszás mérkőzés, ahol négy csapat vesz részt és szerencsére mi vagyunk az egyik, szóval olyan jól és keményen fogunk játszani, ahogy csak tudunk.

XIII FEZEN Hungarian bowl cover borító plakát

Visszavágásra készül a Miskolc Steelers, hiszen idén egyetlen csapat tudott győzni az Acélosok ellen Felsőzsolcán, és az a Budapest Cowbells. A már-már mumusnak számító Kolomposok 3-2-re vezetik az örökmérleget.

Steelers_Cowbells_20180408124048_e

Így tehát az Acélosok célja, hogy kiegyenlítsék ezt az arányt, amivel döntőbe juthatnának. Ha Lewis kiváló igazolás a Farkasoknál, akkor Andre Whyte is ebbe a kategóriába tartozik a Miskolcnál. Soha egy játékos nem ért el 1000 futott yardot, de Whytenak ez összejött. Természetesen nemcsak ő viszi a hátán a borsodiakat. Pawel Lesiv töri neki az utat, Vasyl Yordan passzolgat, a védelemben pedig a Deante Battle, Jónás Máté, Szabó Martin trió teljesítménye is kimagasló. Nagy szerepük lesz a vasárnapi elődöntőben.

Steelers_Cowbells_20180408120202_b

A Budapest Cowbells is 6-1-es mérleggel zárta az alapszakaszt, de a támadósor hullámzó teljesítményt nyújtott. Cseperkáló Péter hiányában Roják Richárdra hárult a feladat, hogy megfussa a pontokat. Az idény közben viszont irányítót kellett cserélniük a Kolomposoknak, Váry Tamást Czirók Márton váltotta. A passzjáték viszont ezzel erősebb lett, mint valaha. Czirók rengeteg jó képességű elkapóból válogathat. Az alapszakasz végére viszont a védelem is belelendült. A Tigers elleni produktum bizonyítja ezt a legjobban. De talán a Steelers futójátékát is képes majd megállítani vasárnap.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Miskolc Steelers-Budapest Cowbells
Időpont: július 1. (vasárnap), 15.00
Helyszín: Felsőzsolca Városi Sportpálya (Felsőzsolca, Bolyai utca)
Belépő: 1000 Ft (14 év alatt ingyenes)

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Nem gondolkoztam azon, hogy vajon jól időzítettük-e a formánkat. Nekem az a fontos, hogy egy csapatként harcoljunk. A Cowbells az egyetlen együttes, amely meg tudott verni minket. Bárki le tud győzni minket, ha eléggé felkészülten vár. Jobban összeértünk, mint a Cowbells szerintem. Szeretnénk sorozatban a harmadik alkalommal döntőbe jutni. Ehhez győznünk kell vasárnap.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Én egy kemény és izgalmas mérkőzésre számítok. A srácok fegyelmezetten és szorgalmasan készültek ezen a héten. Nagyon jó a hozzáállásuk. A Steelers egy erőfutásokat alkalmazó csapat. Úgy gondolom, hogy nekünk fekszik, amit játszanak. Így a defense-re nagy teher hárul majd. A támadósorunkat szeretném kiegyensúlyozottnak látni. Eddig nagyon hullámzó volt a teljesítmény. Ahhoz, hogy ismét döntőbe jussunk minden csapategységnek oda kell tennie magát. Bajnok akarunk lenni és elsőként akarjuk megvédeni a címünket a HFL-ben.FEZEN_MAFSZ

Forrás: http://mafsz.org – RSS