Kaposvár Hornets: Lebegj, mint a pillangó, szúrj, mint a Darázs!

Kaposvár Hornets: Lebegj, mint a pillangó, szúrj, mint a Darázs!

Ezzel a már-már Muhammad Alit idéző mottóval indul neki a harmadik újonc gárda a Divízió II. küzdelmeinek.

Korábban már bemutattuk a Diósd Saints, valamint a CFS Guardians csapatát a magyar közösségnek.43201650_2443043192402756_7863681181596778496_o A harmadik harmadosztályban induló együttesről sem szeretnénk megfeledkezni. Volt annó egy Kaposvár Golden Fox, amely egy idő után már nem indult a bajnokságban. Nos, most Kaposvárnak ismét lett egy alakulata, a Hornets. Sok magyar veterán amerikaifocista biztosan jó szemmel nézi, hogy Csongrád után Somogy megyében is újraéledt a tojásfoci.

Lugosvölgyi György klubelnök is nagyon örült annak, hogy Kaposváron a Darazsak felrajzottak és megmérettetik magukat a Divízió II-ben. Reméli ő is, hogy szépen fel tudják majd építeni az alakulatot, hogy megvalósítsák a közeli-, valamint a távoli jövőben támasztott célokat.

Fotók: Lugosvölgyi György biztosította

Magyar Amerikai Futball Szövetség: Hogyan jöttek létre? Mik voltak az alapítás körülményei?
Lugosvölgyi György: Ezt a kérdést általában, vagy talán mindig olyan csapatvezetőknek teszik fel, akik valamelyik régi vagy jelenlegi egyesület aktív vagy volt játékosai. A mi történetünk egy kicsit másabb, mint a mai magyar klubok nagy részének története, de mégis ugyanaz a történet. Végy valakit aki, ha soha nem is játszott, de nagyon szereti az amerikaifocit, egy nem működő valamikor jó hírű egyesületet, és néhány fiatalt, szám szerint tízet, akik focizni szeretnének. Gyúrd össze, fektesd le az alapokat, keres hozzájuk egy nagy tapasztalattal rendelkező régi játékost, vagy kettőt edzőnek és a vége: Hornets!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAFSZ: Kaposvárnak nem ez az első amerikaifoci csapata. Mennyi köze van a Hornets-nek az egykori Golden Fox-hoz?
L.Gy.: Az előző kérdésedre adott válaszban említettem egy nem működő valamikor jó hírű egyesületet, ez volt a Golden Fox, pontosabban nem volt, hiszen mind a mai napig létezik az egyesület, csak éppen nem működik vagy legalábbis nem úgy, ahogy egy egyesületnek kellene. Az említett tíz fiatal is természetesen a Golden Fox keretein belül kezdett ismerkedni a sportág alapjaival, és szerettem volna tovább vinni az egyesületet, de sajnos az elnökükkel, nem sikerült a folytatásról megegyezni, ezért 2017. augusztus 12-én megalakítottuk a Kaposvári Darazsak Amerikai Futball Egyesületet. Tehát mint ahogy más mai magyar egyesület mi is egy korábbi, már nem működő romjain alakultunk meg.

 

MAFSZ: Miért éppen a Hornets név mellett döntöttek?
L.Gy.: Annak ellenére, hogy az elején tisztáztuk a feladatköröket, a játékos játszik, az edző edz, a menedzser pedig vezeti az egyesületet, mi egy demokratikus egyesület vagyunk. Ez tükröződik a név és csapatszínek választásában is. Amikor kiderült, hogy egy új egyesületben kell fociznunk, az első kérdés: mi legyen a nevünk? Mindenki tehetett egy javaslatot arra, hogy hogyan hívják a csapatot. A javaslatok közül végül csak öt jelölt maradt:Warriors – Harcosok, Saints – Szentek, Gators – (Ali)gátorok, Outlaws – Betyárok, Hornets – Darazsak. A megmarad nevek közül szavazás döntött a Hornets mellett. A csapat színeit a szürke-zöldet is hasonló módon döntöttük el.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MAFSZ: Miért döntöttek úgy, hogy most indulnak el a Divízió II-ben?
L.Gy.: Nyár végére harminc olyan srác jött össze, akik kisebb nagyobb intenzitással jártak edzésre, és még többen csatlakoztak hozzánk a régi csapat egykori játékosai, egyre sűrűbben merült fel a kérdés, mikor játszunk meccset. Mivel sikerült megteremteni az anyagi feltételeit a MAFSZ tagságnak, és a bajnokságban való indulásnak, az én véleményem, ha nincsenek határozott célok kitűzve a srácok elé, előbb utóbb csak edzésre járni unalmas lesz és bármennyire is szeretik a focit, elmaradnak. A vezetőedzőnk Gálos Bálint szerint még korai volt, de később elfogadta a döntésemet és teljes gőzzel készíti fel a csapatot a bajnokságra.

 

MAFSZ: Mik a közeli és a távoli célok?
L.Gy.: Egyelőre szeretnénk tisztességgel helyt állni a Divízió II-ben. Megtartani, bővíteni a játékoskeretet. Megmutatni a városunk számára, hogy milyen szép játék az amerikaifoci. Elfogadtatni magunkat a régió sportpalettáján. Ezután –mint ahogy minden Divízió II-es csapat terve– az eggyel magasabb osztályba jutás, és természetesen egyszer a nem túl távoli jövőben a HFL.

 

22769922_151195755491433_6767716829581256753_oAlapítás éve: 2017
Hazai pálya: Kaposvári egyetem pályája, Kaposvár Guba s. u 40
Edzői stáb: Gálos Bálint (vezetőedző, offensive koordinátor), Horváth Péter (defensive koordinátor)

Forrás: http://mafsz.org – RSS