Kedden kezdik az edzéseket a Kolomposok

Kedden kezdik az edzéseket a Kolomposok

Karim Trabelsi visszatérésével vág neki ismét a munkának a Budapest Cowbells.

Kormány határozatainak köszönhetően már a fővárosban is visszatért az élet, ami igaz a sportra is. A budapesti amerikai futball csapatok is újfent munkához láthatnak. Így teszia Cowbells is, amely újra elkezdi az edzéseket. Ráadásul Karim Trabelsi vezényletével. A Kolomposok az ő irányításával lettek korábban bajnokok. Az elmúlt szezonban főleg eltiltása miatt nem lehetett együtt szeretett együttesével, de most már ő is készen áll arra, hogy a pályán is levezesse az edzéseket.

Magyar Csanád Cowbells titkár beszélt arról, hogy mit jelent számukra sikeredzőjük visszatérése. Emellett szót ejtett arról is, hogy a koronavírus-járvány milyen hatással volt az alakulatra.

Fotók: Bratincsák Péter, DigitalSport, Lénárd Georgina

Magyar Amerikai Futball Szövetség: A korlátozásokat folyamatosan feloldják Budapesten is. Hogyan érint titeket ezek az enyhítések?
Magyar Csanád: A tervezés még ebben az időszakban is nagyon nehéz, hiszen az országos szövetség is csak a kormány által kiadott intézkedések, enyhítések után tud dönteni. A vezetőség többször is meggondolja és átbeszéli, hogy mikor és hogyan nyithatunk újra.
101141214_2604573103137183_6993827240458846208_n

MAFSZ: Hogyan áll a csapat az edzések elindításával?
MCS: Örömmel jelenthetem be, hogy június 2-ával mi is elkezdhetjük az edzéseket. Személyesen nagyon örültem, hogy edzőink a karantén ideje alatt elméleti felkészítést végeztek, mert a játékosok fluktuációja miatt különböző tudásszinteken lehetnek a csapatrészek. A veteránoknak nehéz újat mutatni, de a fiatalok mindig tanulhatnak valamit ezeken az előadásokon.

MAFSZ: Hogyan kell az augusztusi szezonrajtra a felkészülést megtervezni?
MCS: Jelenleg is egyeztetnek a csapatok a szövetséggel és nekünk olyan döntést kell meghozni a következő 1-1,5 hónapban, ami komoly hatással lesz a 2021-es szezonra. Sokan már focizni akarnak – személy szerint nekem is komoly elvonási tüneteim jelentkeztek–, de sok csapat felélte a költségvetése nagy részét és a támogató cégek, illetve magánszemélyek sem kerültek egyszerű helyzetbe. Amennyiben nem lesz megtartva a 2020-as HFL szezon, akkor sem szeretnénk tétlenül várakozni, így igazi tétmérkőzések létrehozására törekszünk.

61943042_2341478439242998_4665494622842126336_o

MAFSZ: Hogyan érintett titeket korábban a járvány miatti kényszerszünet?
MCS: Ahogy láttátok az új marketing csapatunk egy komoly minőségi változást hozott együttesünk életében és idén több mint 20 háttérmunkás dolgozott, hogy a gárdát egy új szintre emelhessük. A toborzásunk után körülbelül 1 héttel jött a karantén és a sok belefektetett munka és pénz után elég szomorúak voltunk. Úgy hiszem, hogy már nem kell újra a nulláról felépíteni az egészet és július-augusztus hónapra újra száz százalékon üzemelhetünk.

MAFSZ: Milyen szakaszában voltatok a felkészülésnek, amikor ez bekövetkezett?
MCS: A lehető legrosszabb pillanatban jött. Az első felpörgető meccsünk már lement és pár év után először éreztem azt mind az edzőkön és a játékosokon is, hogy élvezik és nagyon jó „csí”-vel megyünk bele a HFL és a Divízió I. küzdelmeibe.

19955889_1439695586109203_5308125873052917946_o

MAFSZ: Pozitívum, hogy újra Karimmal készülhettek. Az ő személye és taktikai felkészültsége mit jelent számotokra?
MCS: Troy Baker felkészültsége és tudása nagyon hasznos lecke volt számunkra. Az ő távozása után nagyon szerencsések vagyunk, hogy Karim visszatért a csapathoz edzőként. A vezetőedző személye kulcskérdés már HFL szinten. Egy karizmatikus vezető nélkül lehetetlen komoly sikereket elérni már, pedig még mindig amatőr sportágról beszélünk?! Több mint 10 éve a csapat tagja, de azt kell mondjam, hogy az egyik legjobban megújuló edzőről beszélhetünk. Ahogy fejlődik a sportág, az edzőknek is képezniük kell magukat és bár sok-sok fényévvel le vagyunk maradva a profi ligától, de szemmel látható, hogy ma már nem elég az „I-PRO jobb 34-es futás” ahhoz, hogy a döntőig meneteljünk.

Forrás: http://mafsz.org – RSS