Készen állnak a gladiátorok a mini-HFL-re?

Készen állnak a gladiátorok a mini-HFL-re?

A Budapest Wolves 2-vel mérkőzik meg a DEAC Gladiators az Absolute Live Divízió I-ben.

Két héttel ezelőtt már elrajtolt a bajnokság egy igen parádés összecsapással és reméljük, hogy ez a tendencia folytatódik a hétvégén. Mindössze egy találkozó lesz, ám az is egy történelmi klasszikusnak számít.

60641463_2416809018350572_1744216567144513536_o

A Budapest Wolves 2 nem ugyanaz a csapat, mint tavaly. Miután a többszörös magyar bajnok sem vállalta a HFL-indulást, így a Divízió I. mellett döntött a vezetőség. Ha jobban megnézzük a keretet van is benne pár elitligás játékos. Ott lesz többek között az a Czirók Márton, akire érdemes lesz figyelni, hiszen ő tavaly még a városi rivális Cowbells elkapója volt. Futó poszton főleg a fiatalokra fog támaszkodni a fővárosi gárda, viszont a támadófal veretes nevekből áll. Emellett Szakács Kristóffal a db-sorban eléggé erősnek mondható a Farkasok kerete.

DSC_0663

De vajon készen áll-e a DEAC Gladiators, hogy szembe nézzen ezzel a játékosállománnyal? Az vasárnap kiderül. A Debreceni Egyetem együttese tavaly csalódást keltően szerepelt a Divízió I-ben. Idén azonban új irányba indult el a cívisvárosi gárda. Átalakult ismét a keret, de Johnathan White és Lennox Green révén importokkal erősödött a Gladiators. Ráadásul a Nyíregyháza Tigerstől 11-en érkeztek a DEAC-hoz. Nem mellesleg Roják Richárdra érdemes lesz figyelni, aki 2018-ban ölthette magára utoljára tétmeccsen az arany-fekete mezt, mivel egy térdsérülés miatt a 2019-es bajnoki idényt pihentette. A csapat komolyan izmosodott, azonban ezt a pályán is bizonyítani kell.

Fotók: Makranczi László, Szabó Péter
Grafika: Hungarian Football

Budapest Wolves 2 – DEAC Gladiators
Időpont: szeptember 20. (vasárnap), 14.00
Helyszín: Angyalföldi sportközpont (Budapest, Rozsnyay utca4.)
Belépő: 1000 Ft / Diák: 500 Ft

Forrás: http://mafsz.org – RSS