Kialakultak a playoff párosítások

Kialakultak a playoff párosítások

A Wolves a Tigers-t, míg a Steelers a Cowbells-t fogadja majd a FEZEN Hungarian Football League (HFL) rájátszásában.

Az elmúlt hétvégén véget ért az alapszakasz a HFL-ben és négy csapat már koncentrálhat az ’utószezonra’. Az utolsó kör egyik klasszikusa volt talán a Fehérvár Enthroners-TD Store Eagles összecsapás, amelynek a végkimenetele az utolsó negyedig rejtély volt.

35433300_398644387288559_7210804809249587200_o

Az első játékrészben a Sasok jól kezdtek, megfékezték a hazai offense-t. Victor Williams még interceptiont is szerzett. Ezt kihasználva pedig A.J. Benson elkapásával megszerezte az előnyt Boda Gábor együttese. A válasz a második negyedben jött Eric Steffes egy 55 yardos elkapással idei utolsó fehérvári meccsén megszerezte első touchdownját. De ez csak egalizálás volt, mivel Vass Zoltánnak nem sikerült az extra. Majd ’egymásnak adogatták a labdát a csapatok’: a TD utáni kick-offnál Williams elvesztette a malacbőrt, amire Tóth Csaba csapott le. Ezt követően Williams javította hibáját és leszedte Erős Márk átadását. Azonban az Enthroners visszaszerezte Péter Csaba révén a játékszert. A hazaiak végül megfordították az állást, Novakov Dávid futotta meg az újabb fehérvári hatpontost. Vass berúgta az extrát. Az Eagles azonban nem hagyta ellenfelét meglógni: A.J. Benson először életben tartotta a fővárosiak támadási reményeit, majd egy TD-vel 13-12-re felhozta csapatát. Lamarco Crawford extráját blokkolták. A félidő hátralevő részét már uralta az Enthroners ki is alakított egy két labdabirtoklásnyi előnyt Novakov második touchdownjával és Tóth Csaba elkapásával. Az idő lejárta előtt Péter Csaba még jegyzett egy interceptiont, így 27-12-es részeredménnyel mehettek a játékosok a pihenőre.

35489413_398643853955279_1630355115816779776_o

A harmadik játékrész csendesen indult, sokáig mindössze hazai oldalon egy Tóth Dávid interceptiont jegyezhettünk fel. Ám a Sasok el kezdtek zárkózni, Kalovits Gábor elkapása és Benedek László kétpontosa 27-20-ra módosította az állást, így egy izgalmas utolsó negyedre számíthattunk. Viszont az Enthroners hamar eldöntötte a találkozót. Tóth Nándor váltotta pontokra Erős átadását, majd Tóth Csaba is beért második alkalommal. Így lett végül 40-20 a végeredmény, ami az 5. helyet jelentette a Fehérvárnak, míg az Eagles visszaesett a hetedik helyre.

Fotók: Battyányi Tamás

Fehérvár Enthroners-TD Store Eagles 40-20 (0-6, 27-6, 0-8, 13-0)
Pontszerzők: Novakov Dávid, Tóth Csaba 2-2 TD, Eric Steffes, Tóth Nándor 1-1 TD, Vass Zoltán 4 XP, illetve A.J. Benson 2 TD, Kalovits Gábor 1 TD, Benedek László 1 PAT.

Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners vezetőedzője: Sikerült egy jó teljesítménnyel lezárni az idei HFL évünket. A legfontosabb, hogy végre látni lehetett mindenkin a lelkesedést, és igazi küzdőszellem volt. Ez a legfontosabb eredmény. Meg kell tartani alapnak, és erre építkezni tovább. Nyilván fejlődni kell sok mindenben ezt láttuk, de a csapategység, a csapatszellem most a legfontosabb számunkra.

Boda Gábor, a TD Store Eagles vezetőedzője: Sajnos kevesen voltunk és nagyon rossz volt a time managementünk. Nem tudtuk az órát pörgetni, nem tudtunk first downokat csinálni. Túl nagy terhet tettünk a védelemre, és a második negyedben már ez ki is ütközött. Elfáradt a több sebből vérző védelmünk. Pontot csak úgy tudtunk csinálni, amikor jó helyről, jó helyzetből támadhattunk. Annak örülök, hogy meg tudtuk mutatni, van helyünk a legjobbak között. Ezzel már elégedettnek kellene lennem, de úgy érzem több is volt a csapatban, amit az utolsó meccseken már nem tudtunk kihozni. Nagy tanulság hogy ennyi meccsnek ilyen vékony kerettel nehéz nekimenni.

 

A Budapest Wolves-nak mindenképp harcolnia kellett azért, hogy megtartsa első helyét a tabellán. Azonban a Győr Sharks nehéz kihívást jelentett a Farkasoknak, míg a Cápák a szezon végére kezdtek formába lendülni.

35545771_1951501658245253_3008417204057145344_n

Az első játékrészben a fővárosiak magabiztos játékot mutatva szépen építették előnyüket. A Sharks kezdett, de puntolni kellett nagyon hamar, amit Sebők Attila blokkolt, majd a szabad labdát összeszedte és bevitte az end zone-ba. A Farkasok természetesen ennyivel nem érték be, Lenner Péter touchdownja hozott újabb pontokat a hazaiaknak, majd Ben Lyons mezőnygólja 16-0-ra alakította az állást az első játékrészt követően. A folytatásban a Sharks kitartóan védekezett, Andres Fernandeznek több jó megmozdulása is volt, amivel féken tartotta a Wolves-t, ám a következő vendéglátói pontszerzést ő sem tudta megakadályozni. Bencsics Márk egy rossz snap után nehéz helyzetbe keveredett, de ettől függetlenül megtalálta elkapóját Madarassy Kristófot, aki TD-vel zárta a playt. Lyons extrája pedig sikeres volt: 23-0-ra vezettek a fővárosiak a félidei szünetben.

35553431_1951503074911778_1130928166789971968_n

A harmadik negyed aztán jobban nem is kezdődhetett volna a hazaiaknak, Darius Lewis kick-off returnje hozott újabb hat pontot a Wolves-nak. Lyons pedig értékesítette az extrát. Viszont ezután sokáig nem volt esemény egészen a negyedik negyedig. Ekkor ugyanis Eric Poindexter húzta le John Ross Hudson hosszú átadását az end zone-on belül, amivel szépítettek. A kétpontos sikertelen volt. A Farkasok válaszolni akartak, de a pálya közepén Benke Ábel elejtette a labdát, amit Fernandez kaparintott meg. A Sharks pedig ezt kihasználta, ismét Poindexter elkapása ért touchdownt. Kétpontosra ment a Győr, ami már sikeres lett, Becs László kezébe hullott Hudson átadása. Az utolsó szó viszont a Farkasoké volt Elek Ádám egy körülbelül 80 yardos elkapott TD-t szerzett Gombos Bence átadásából. Ben Lyons pedig berúgta az extrát, ami beállította a 37-14-es végeredményt, így a Farkasok az első helyen végeztek az alapszakaszban, a Sharks pedig a hatodik lett.

Fotók: Becs László

Budapest Wolves-Győr Sharks 37-14 (16-0, 7-0, 7-0, 7-14)
Pontszerzők: Sebők Attila, Lenner Péter, Madarassy Kristóf, Darius Lewis, Elek Ádám 1-1 TD, Ben Lyons 1 FG és 4 XP, illetve Eric Poindexter 2 TD, Becs László 1 PAT.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Számunkra alapvetően az első negyed volt komolyabban értékelhető a játék szempontjából, a későbbiekben pedig eldőlni látszott a meccs. Viszont nem örültem annak, hogy nem tudtunk felpörögni. Itt főleg koncentrációs gondok voltak. A szezon előtt egyértelműen a döntőbe jutás volt a célunk és ez természetesen még él. A srácokra pedig büszke vagyok, mert már az alapszakasz elsőség is egy fontos lépés a célunk eléréséhez.

Andres Fernandez, a Győr Sharks vezetőedzője: Eléggé lassan kezdtük a találkozót, de úgy érzem, hogy keményen harcoltunk a Farkasok ellen. Emellett láttam szép megmozdulásokat is. Látva azt, hogy mi történt a szezon közben, nem vagyunk elégedettek a hatodik hellyel. Több győzelmet szerettünk volna és a rájátszásba akartunk jutni, de hozzáteszem egyre több pozitívumot láttam, ahogy közeledett a szezon vége. Örömmel néztem a csapat fejlődését. A labda mindkét oldalán értékelhető megmozdulásokra voltunk képesek.

 XIII FEZEN Hungarian bowl cover borító plakát

Nem ment tökéletesen a játék a Budapest Cowbells-nél, de ugyanezt elmondhatta a magáról a Nyíregyháza Tigers is. E két alakulat összecsapása zárta az alapszakaszt. Ezen a találkozón a harmadik hely volt a tét.DSC_1959

A kezdőrúgásnál a szabolcsiak hordtak volna vissza, de a röviden lőtt labdát a hazaiak visszaszerezték és támadhattak. Roják Richárd ezt ki is használta, megfutotta a vezetést érő touchdownt. Magyar Csanád pedig értékesítette az egypontost. A válasz nem maradt el, a Tigrisek nagyon gyorsan egyenlítettek: Tóth Gábor Clifford Stokesnak adott egy 47 yardos átadást, amit az amerikai játékos pontokra váltott. Sviatkó Gábor extrája sikeres volt. A második negyedben a Cowbells növelte előnyét. Mészáros Márton 60 yardos elkapását és Németh Márton interception utáni visszahordását követően 21-7 a vendéglátóknak. Ez maradt a szünetben is, de a fővárosiak második TD-je után Troy Rice-nak el kellett hagynia a pályát sérülés miatt.DSC_2407

A harmadik negyedet a Tigrisek labdaszerzéssel kezdték. A rövid kezdőrúgás után Ivan Oleksiuk kaparintotta meg a malacbőrt. Ám nem tudott ebből támadást vezetni a Nyíregyháza, hiszen Tóth passzára Horváth Gergely csapott le és hordta vissza az end zone-ig a játékszert. Ezt követően a szabolcsiaknak lett volna lehetőségük arra, hogy faragjanak hátrányukon. Sviatkó Gábor magyar rekordkísérletre készült, hiszen 55 yardról akart mezőnygólt rúgni, de épphogy rövid volt a try. A Kolomposok ezután növelték fórjukat Czirók Márton 34 yardos futásával. A Tigers megtörte a csendet a második félidőben: Erdélyi Áron nagy elkapása után közelről Ivan Oleksiuk vitte be a labdát az end zone-ba. Az egypontost blokkolták. A negyed végén a kick-offot követően ugyan Papp Gábor visszaszerezte a malacbőrt a vendégeknek, de utána a Cowbells ismét megkaparintotta a játékszert.Az utolsó periódusban ezt kihasználva Magyar Csanád szerzett mezőnygólt: 37-13. A negyed közepén a védelem beszorította pontszerző területének előterébe a fővárosi gárdát. Az elpuntolt labda Stokes kezében landolt, aki a félpályánál megiramodott, és egészen az end zone-ig futott vele. A kétpontos nem sikerült, így marad a 37-19, ami a végeredmény is lett egyben, így a Nyíregyháza Tigers a 4. helyen végzett az alapszakaszban, a Cowbells pedig a harmadik pozíciót szerezte meg.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Budapest Cowbells-Nyíregyháza Tigers 37-19 (7-7, 14-7, 13-6, 3-6)
Pontszerzők: Roják Richárd, Németh Márton, Horváth Gergely, Czirók Márton, Mészáros Márton 1-1 TD, Magyar Csanád 1 FG és 4 XP, illetve Clifford Stokes 2 TD, Ivan Oleksiuk 1 TD, Sviatkó Gábor 1 XP.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Nem kezdtünk rosszul, de ezúttal is hullámzóan teljesítettünk. Viszont van egy betonvédelmünk, aminek sokat köszönhetünk. Ha ők nincsenek, akkor ez egy szorosabb meccs lett volna. Szükségünk lesz rájuk a Steelers ellen is, mert az ő futójátékukat csak így tudjuk megfogni.

Thomas Smythe, a Nyíregyháza Tigers vezetőedzője: Vereséget szenvedtünk, de a srácok nagyon keményen dolgoztak a nehézségeink ellenére. Sok sérülttel érkeztünk Budapestre, de a játékosok nem ijedtek meg, kiléptek a pályára és megmutatták, hogy mire is képesek, valamint a hibák ellenére is kitartóan küzdöttek. Emiatt büszke vagyok rájuk. Most egy kis szünet kell nekünk, hogy a sérültek meggyógyuljanak, mentálisan kell is egy kicsit fejlődnünk. A defense-nek fenn kell tartania ezt a formáját, az offense-zel pedig van még tennivalónk.

 

A Miskolc Steelers ugyan egy időben játszott a Budapest Cowbells-zel, de a DAK Acél Gorillaz elleni találkozó előtt még volt esélye az alapszakasz elsőség megszerzésére. Ebben a szellemben léptek pályára az Acélosok Dunaújvárosban.

Andre Whyte csapata utolsó alapszakasz mérkőzésén eséllyel pályázott arra, hogy több mint 1000 futott yardot összehozzon. És már az első negyedben jó esély mutatkozott arra, hogy meglegyen ez a mérföldkő. Az első két játéknál már az amerikai futó kapta a labdát, és meglett a vezetést érő TD. Jónás Máté extrája sikeres volt. A Miskolc meg is tudta duplázni előnyét még ebben a játékrészben ismét Whyte volt eredményes. A Gorillák a második negyedben láthatóan felvették a kesztyűt, Hegedüs Dániel futásaira nem nagyon talált ellenszert a vendégek védelme. A hazaiak kitartása viszont három pontot hozott, Beretka field goaljával zárkózott Grátz Vilmos csapata. 14-3-as miskolci vezetéssel mehettek a játékosok a pihenőre, de ekkor már megvolt Whyte-nak a bűvös ezer yard.35463951_611547769231719_1558885103369715712_o

A harmadik negyedben is kemény küzdelmet láthatott a közönség. A Steelers jött ebből ki jobban, Jónás révén egy mezőnygól is összejött. Az utolsó játékrészben még szorossá tudta tenni egy kis időre a küzdelmet a Duna-parti együttes Hegedüs szépségdíjas futásának köszönhetően. Az utolsó szó mégis a vendégeké volt és Vasyl Yordané, aki több falember mögül bújt ki és szerezte meg az Acélosok harmadik touchdownját. Jónás Máté pedig beállította a 24-10-es végeredményt. A Steelers a Cowbells sikere miatt a második lett az alapszakaszban, míg a Gorillaz győzelem nélkül zárt és a 8. helyen végzett a HFL-ben.

Grafika: Hungarian Football

DAK Acél Gorillaz-Miskolc Steelers 10-24 (0-14, 3-0, 0-3, 7-7)
Pontszerzők: Hegedüs Dániel 1 TD, Beretka József 1 FG és 1 XP, illetve Andre Whyte 2 TD, Vasyl Yordan 1 TD, Jónás Máté 1 FG 3 XP.

Bachrathy Kornél, a DAK Acél Gorillaz elnöke: Ahhoz képest, hogy futottunk neki a meccsnek jól ment a játék. A futásaink ellen nem találtak igazán ellenszert és a passzok terén is a legjobbat nyújtottuk idén. A védelmünk bealudt az elején, de aztán már ők is belelendültek, keménységből jól vizsgáztunk. Ha hozzáveszem, hogy több időt voltunk fent a támadóinkkal, mint a Steelers és öt hosszú drive-ot vezettünk, elégedettek lehetünk. Hamarosan leülünk a csapatvezetéssel és átbeszéljük van-e jövőnk a HFL-ben, vagy vissza kell lépnünk egy osztályt, július végéig mindez kiderül.

Eaton Demetrius Lamar, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Rendkívül kemény meccset vívtunk a Gorillaz-zal, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Úgy érzem, hogy ezen a találkozón megmutattuk, hogy mi is playoff formában vagyunk. Ha a futások úgy működnek nekünk, ahogy eddig, akkor döntőbe jutunk.FEZEN_MAFSZ

Az elmúlt hétvégén két televíziós meccs volt, így két Powerade MVP-t is választottak. A Fehérvár Enthroners-től Tóth Csabáé, míg a Miskolc Steelers-től Andre Whyté lett az elismerés.powerade mvp

Forrás: http://mafsz.org – RSS